21 juli 2014
Jaguar F-TYPE Convertible

Jaguar F-TYPE Convertible

Jaguar bouwt F-TYPE Service Car Concept voor Team Sky

Autozine
21 juli 2014 | Nu Richie Porte voor Team Sky op een comfortabele positie staat in het algemeen klassement van de Tour de France, heeft Jaguar als innovatiepartner de ondersteuning aan Team Sky uitgebreid met een uiterst sportieve, custom-made F-TYPE Coupé. Die gaat het team inzetten tijdens de twintigste etappe van Bergerac naar Périgueux.
KwikFit
 

Deze op maat gemaakte 'F-TYPE Coupé High Performance Support Vehicle' concept is het werk van Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations en is gebaseerd op de F-TYPE R Coupé, inclusief dezelfde 5.0 V8 supercharged benzinemotor met 405 kW/550 pk en 680 Nm.

Jaguar F-TYPE Convertible

Jaguar heeft geen productieplannen voor dit unieke F-TYPE Coupé service car concept. De technici van Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations kregen specifiek de opdracht om één auto voor Team Sky te ontwikkelen en deze spectaculaire variant van de F-TYPE zal de wielrenners van Team Sky op zaterdag 26 juli volgen en ondersteunen.

Specifieke aanpassingen betreffen onder meer een nieuw draagsysteem voor twee fietsen. Het exterieur is voorzien van de kleuren van Team Sky en deze tinten en andere teamuitingen zijn ook terug te vinden in het interieur. Verdere aanpassingen zijn een extra elektriciteitsvoorziening in de bagageruimte voor de voeding van radio's, versterkers, microfoons, claxons en televisies die worden gebruikt voor de communicatie tussen de raceleider van Team Sky en de rijders.

Als officieel leverancier van Team Sky sinds 2010, heeft Jaguar vol trots ondersteuning verleend bij de opeenvolgende successen in 2012 en 2013, waarbij de technici van het Britse merk Team Sky hebben voorzien van een vloot volledig nieuwe en krachtige Jaguars XF Sportbrake.