26 september 2012
Jaguar F-TYPE Convertible

Jaguar F-TYPE

Jaguar F-TYPE beleeft werelddebuut in Parijs

Autozine
26 september 2012 | Op de Salon van Parijs onthult Jaguar de F-TYPE. Mede dankzij enkele nieuw ontwikkelde constructies van lichtgewicht aluminium vormt de Jaguar F-TYPE het logische vervolg op een sportieve filosofie die meer dan 75 jaar teruggaat. Het veelvuldig gebruik van aluminium heeft geleid tot een ideale gewichtsverdeling die de bestuurder in staat stelt om het dynamische potentieel van de achterwielaandrijving te benutten.
AutoCoach

Met zijn krachtig vormgegeven grille en golvende motorkap met de kenmerkende 'power bulge' is ook de F-TYPE geen uitzondering op de bekende Jaguar traditie van welvende lijnen en gespierde eenvoud. Daarbij maken details als een inklapbare achterspoiler en scherpgesneden voor- en achterlichtunits met LED-technologie dat de F-TYPE zich nadrukkelijk manifesteert als een sportauto van de 21e eeuw.

Jaguar F-TYPE Convertible

Een asymmetrisch '1+1' interieur maakt duidelijk dat de bestuurder in de F-TYPE centraal staat. Dat is onder andere zichtbaar in de wijze waarop de bestuurderspositie duidelijk is afgescheiden van de passagiersstoel.

Bij zijn introductie is de nieuwe Jaguar F-TYPE leverbaar in drie verschillende uitvoeringen: de F-TYPE, F-TYPE S en F-TYPE V8 S. Het onderscheid tussen deze uitvoeringen wordt gemaakt door het vermogen van de Supercharged benzinemotoren, die met oog op een optimale brandstofefficiency allen zijn uitgerust met stop/start technologie.

Voor aandrijving van de F-TYPE en F-TYPE S zorgt een nieuwe 3.0 liter V6 Supercharged benzinemotor, met een vermogen van respectievelijk 340 pk en 380 pk. De acceleratie van 0 tot 100 km/u voltrekt zich in respectievelijk 5,1 seconden voor de F-TYPE en 4,9 seconden voor de F-TYPE S. De elektrisch begrensde topsnelheid bedraagt respectievelijk 260 km/u en 275 km/u.

Jaguar F-TYPE Convertible

Als voorlopige topversie binnen de reeks is de F-TYPE V8 S uitgerust met een nieuw ontwikkelde V8 Supercharged benzinemotor, goed voor een vermogen van 495 pk en een koppel van 625 Nm. Dat leidt tot een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 4,3 seconden, en een topsnelheid van 300 km/u. Ongeacht de gekozen motor beschikt elke uitvoering van de S-TYPE over een achttraps Quickshift transmissie.

Het ultrastijve chassis met een double wishbone voor- en achterwielophanging vormt de basis voor dynamische rijeigenschappen, terwijl een mechanisch of elektronisch sperdifferentieel (afhankelijk van de gekozen uitvoering) zorgt voor een gecontroleerde overbrenging van het vermogen.

Zowel de F-TYPE S als de F-TYPE V8 S is daarnaast uitgerust met Jaguars Adaptive Dynamics systeem dat actief rolneigingen en andere ongewenste bewegingen van de carrosserie controleert.

Jaguar F-TYPE Convertible

Na zijn werelddebuut op de Salon van Parijs staat de Nederlandse marktintroductie voor de nieuwe Jaguar F-TYPE gepland voor mei 2013.

KwikFit
Jaguar bouwt F-TYPE Service Car ConceptJaguar bouwt F-TYPE Service Car Concept
21 juli 2014
Jaguar introduceert  F-TYPE Project 7Jaguar introduceert F-TYPE Project 7
25 juni 2014
Jaguar F-TYPE wint gouden stuurwielJaguar F-TYPE wint gouden stuurwiel
14 november 2013
Jaguar F-TYPE nu bij de dealerJaguar F-TYPE nu bij de dealer
22 mei 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum