12 januari 2015
Jaguar F-PACE

Jaguar F-PACE

Jaguar kondigt F-PACE aan

12 januari 2015 | Jaguar voegt in 2016 een compleet nieuw model toe aan het aanbod: de F-PACE. Het nieuwe model is gebaseerd op de zeer enthousiast ontvangen C-X17-concept car van vorig jaar.

Voor het design van de Jaguar F-PACE fungeerde de F-TYPE als inspiratiebron. De combinatie van een uiterlijk dat is gebaseerd op dat van een sportwagen en een interieur dat ruim en praktisch is, maakt de F-PACE volgens Jaguar tot een veelzijdige en praktische sportwagen. De Jaguar F-PACE is een vijfzitter met een interieurruimte die toonaangevend zou zijn in dit segment.

Aan de vooravond van de Autotentoonstelling van Detroit (NAIAS) zei Andy Goss, Global Sales Director van Jaguar Land Rover het volgende: "Dit jaar vieren wij het 80-jarig bestaan van Jaguar. In dit jubileumjaar introduceren wij een auto die voortbouwt op onze kernwaarden: Grace, Pace en Space. De F-PACE wordt een van onze meest innovatieve modellen die wij ooit hebben ontwikkeld. De F-PACE zet Jaguars modellenoffensief op sportieve en veelzijdige wijze voort".

Jaguar F-PACE

De Jaguar F-PACE is ontworpen en ontwikkeld in Groot-Brittannië. Het testprogramma is inmiddels van start gegaan op de wereldwijde testfaciliteiten van Jaguar Land Rover. De Jaguar F-PACE wordt uiteraard ook geproduceerd in Groot-Brittannië.

Nadere details over de nieuwe Jaguar F-PACE worden later dit jaar bekend gemaakt.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!