18 september 2012
Isuzu D-Max

Isuzu D-Max

Isuzu introduceert nieuwe D-Max

Autozine
18 september 2012 | Met onmiddellijke ingang is de compleet nieuwe Isuzu D-Max in Nederland leverbaar. De nieuwste versie is robuuster geworden en heeft een eigentijdse, onderscheidende vormgeving gekregen. Naast de moderne krachtbron heeft de D-MAX een hoger uitrustingsniveau dan voorheen.
 

Isuzu levert de nieuwe D-MAX in drie carrosserievarianten: een Single Cab, een Extended Cab met 'side panel access' portieren en een Double Cab. In alle gevallen vertrouwt de nieuwe D-MAX op veel veiligheidsvoorzieningen zoals onder andere elektronische stabiliteitscontrole (ESC), tractiecontrole (TCS) en ABS. Daarnaast is Isuzu's nieuwe pick-up in diverse uitrustingsniveaus leverbaar. Het topmodel is standaard voorzien van ondermeer een lederen interieur, een elektrisch bedienbare bestuurdersstoel, automatische airconditioning, cruise control en audiobediening vanaf het stuurwiel.

Isuzu D-Max

De carrosserie van de nieuwe D-MAX is 42% stijver dan die van het voorgaande model waardoor de handling en het rijgedrag op een hoger niveau zijn gekomen. De laadbak is nog verder verstevigd. In de Double-Cab is er meer beenruimte voor de achterpassagiers ontstaan door de toegenomen afmetingen.

De nieuwe D-MAX is uitgerust met een 2.5-liter Twin Turbo dieselmotor met een vermogen en koppel van respectievelijk 120 kW/163 pk en 400 Newtonmeter. Een combinatie die goed is voor een gemiddeld brandstofverbruik van 7,4 l/100 km met een bijbehorende CO2-uitstoot van 194 g/km.

Isuzu D-Max

De dieselkrachtbron met common-railtechnologie, gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of een automatische vijftrapstransmissie, meet 2.499 cc, voldoet aan de Euro5 norm en is voorzien van een dubbele turbo en een intercooler. Andere technologische voorzieningen zijn een elektrisch geregelde brandstofpomp, een pre-injectiesysteem, dubbele bovenliggende nokkenassen en een zelfregenerend partikelfilter. Klepstoters met brede rollagers verminderen de weerstand en de slijtage. De distributie met tandwielen en stalen ketting verhogen de betrouwbaarheid en verlagen de gebruikskosten. De cilinderwanden zijn voorzien van een beschermende coating waardoor de levensduur wordt verlengd.

Aan de onderzijde is de D-MAX uitgerust met beschermingsplaten voor de motor, de versnellingsbak en de brandstoftank. De kunststof brandstoftank heeft een inhoud van 69 liter. De 2wd Single Cab kan worden geleverd met een heavy duty wielophanging, terwijl de Double Cab 2wd ook kan worden besteld met een 'high ride' onderstel. Het laadvermogen varieert van 1.030 tot 1.155 kilogram. Het trekvermogen voor de tweewielaangedreven versie is 2.500 kilo, voor de vierwielaangedreven uitvoeringen is dat 3.000 kilo.

Isuzu D-Max

Vanafprijzen (excl. BTW/BPM):

  • Isuzu D-MAX 4x2 Single Cab L € 16.999,-
  • Isuzu D-MAX 4x2 Extended Cab L Airco € NNB
  • Isuzu D-MAX 4X2 Double Cab LS Hi Ride € 24.785,-