21 mei 2015
Isuzu D-Max

Isuzu D-Max

Isuzu D-Max vestigt zuinigheidsrecord

Autozine
21 mei 2015 | Een konvooi van vier Isuzu D-Max heeft een nieuw verbruiksrecord voor pickups gevestigd door met één tank van Bangkok naar Singapore te rijden. Het nieuwe record verpulvert meteen het resultaat van de vorige zuinigheidsrit toen de D-Max het 1.600 km lange traject aflegde tussen Bangkok en Melaka.
 

Het konvooi van vier voertuigen bestond uit verschillende versies, allemaal 4x4 versies weliswaar maar met een mix van manuele en automatische transmissies. Na een tankbeurt aan een regulier tankstation werd de vuldop verzegeld en kon de reis starten. 1.809 km lang reden de D-Max wagens niet sneller dan 80 km/u (dat is overigens de snelheidslimiet in Thailand). De airco functioneerde normaal.

Isuzu D-Max

De trip startte bij een Isuzu dealer in Bangkok en werd nauwkeurig gemonitord door de AAM, de Automobile Association of Malaysia. Een officiële vertegenwoordiger heeft ook vastgesteld dat de auto's aan de standaard-specificaties van de fabrikant voldeden.

Door de 1.809 km te overbruggen met één enkele tank, hebben alle auto's maximum 4,2 liter diesel verbruikt. Wellicht zelfs nog iets minder, aangezien geen enkele van de wagens stil is gevallen en er zeker nog een restant aan brandstof in de tank zat. Deze prestatie bewijst dat de moderne twin-turbo dieselmotor van de Isuzu D-Max heel erg zuinig met brandstof kan omspringen.

Isuzu D-Max