9 augustus 2002

Hyundai

marktaandeel van hyundai neemt toe

9 augustus 2002 - Hyundai Motor Company beleeft een uitstekend jaar. De verkopen in de periode januari tot en met juli stegen met 4,3 procent ten opzichte van hetzelfde tijdsvak vorig jaar. De maand juli was het voorlopige hoogtepunt met een verkoop van 155.630 auto's. Ook in ons land is er reden tot optimisme. Als één van de weinige merken ziet Hyundai het marktaandeel stijgen.
Remschijf.nl

Dankzij de goede verkopen in juli verkocht Hyundai Motor Company wereldwijd 970.439 auto's in de periode januari 2002 tot en met juli 2002. Het marktaandeel in thuisland Zuid-Korea bereikte ongekende hoogte. De nieuwe Accent en de Getz zorgden voor een stijging van het marktaandeel in de compacte klasse naar 54,3 procent. De Terracan en de Santa Fe brachten het marktaandeel bij de SUV's naar 50,3 procent.

Ook in Nederland gaat het Hyundai voor de wind. Tot en met 20 juli is het marktaandeel 2,43 procent, wat neerkomt op 7776 verkochte personenauto's. Vorig jaar was het marktaandeel over hetzelfde tijdsvak 2,19 procent. Als een van de weinige automerken heeft Hyundai in 2002 het marktaandeel weten uit te bouwen. De verwachting is dat het marktaandeel verder zal stijgen. De recent geintroduceerde Getz, leverbaar vanaf september, geeft de verkopen ongetwijfeld een positieve impuls.

Vandebron
Vandebron