1 april 2008

Greenib Car

Koreaanse eer voor Hyundai importeur Greenib Car B.V.

1 april 2008 - Hyundai importeur Greenib Car B.V. is beloond door de Koreaanse overheid met een bijzondere 'Certificate of Appreciation'. Dit is een jaarlijkse prijs van KOTRA, de Korean Trade Association. Dit certificaat wordt toegekend aan een onderneming of aan een instelling die zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor de bevordering tussen de handelsbetrekkingen tussen Zuid-Korea en Nederland.
Wittebrug

KOTRA wordt in Korea vertegenwoordigd door Ki-Hwa Hong, president en CEO van de handelsorganisatie, die in Zuid-Korea de status heeft van minister van handel en economische betrekkingen. De vertegenwoordiger van KOTRA in Nederland, Jong-Seob Lee, verblijdde Hans Kwaad, de managing director van Hyundai-importeur Greenib Car B.V., deze week met het bijzondere certificaat, dat elk jaar aan een andere instelling of bedrijf wordt toegekend.

Hyundai

Hyundai is al langer dan dertig jaar in Nederland actief. De eerste Koreaanse auto's werden in 1979 door Hyundai Holland in Den Haag geïmporteerd. Nederland was het eerste land buiten Korea waar Hyundai werd verkocht. Later werden de werkzaamheden door de firma Hart Nibbrig & Greve, het latere Greenib Car B.V. voortgezet. Tegenwoordig is Greenib Car een onderdeel van AutoBinck Holding NV.

Nederland heeft al vele eeuwen een bijzondere band met Korea. Uitgerekend een Nederlander Hendrick Hamel uit Dordrecht was de eerste westerling die - zij het ongewild doordat zijn VOC-schip 'De Sperwer' schipbreuk leed - in 1653 voet zette op Koreaanse bodem. Zijn reisverslag is jarenlang de enige informatiebron over Korea geweest. In Korea wordt de Nederlander Hendrick Hamel geëerd als een nationale held.

Hyundai

"De relatie tussen Nederland en Korea is door de eeuwen heen altijd bijzonder en hecht geweest", zegt Hans Kwaad, managing director van Greenib Car. "Wij zijn blij en vereerd dat we deze bijzondere relatie in Nederland met Hyundai voort kunnen zetten en vorm kunnen geven". KOTRA-directeur Jong-Seob Lee spreekt van een onverbrekelijke band tussen Greenib Car, Hyundai, Korea én Nederland. "Het is niet voor niets dat KOTRA Greenib Car met het 'Certificate of Appreciation' heeft gewaardeerd".

YourLease
Remschijf.nl