27 mei 2011

Hyundai

Hyundai viert verkoop 5.000.000ste auto

27 mei 2011 - Hyundai heeft een nieuwe mijlpaal behaald. Vandaag maakte de autofabrikant bekend dat de vijfmiljoenste Hyundai in Europa is verkocht. In 1977 werd de eerste Hyundai Pony in Europa geïntroduceerd en in Nederland verkocht. Nederland was het eerste Europese land waar Hyundai voet aan de grond kreeg.
XLLease

Hyundai deed er iets meer dan dertig jaar over om (in 2008) een totaal verkoop van vier miljoen Hyundai's in Europa te realiseren. In nog geen drie jaar tijd (periode 2008-heden) werd een miljoen eenheden verkocht, waardoor het verkoopresultaat nu historisch is met vijf miljoen verkochte Hyundai's in Europa.

Hyundai

Het merk heeft wel een lange weg afgelegd. Pas in 1996 begroette Hyundai de verkoop van de 1 miljoenste Hyundai in Europa; negentien jaar na de introductie van de Hyundai Pony. De tweemiljoenste Hyundai in Europa werd in 2001 verkocht. Daarna ging het allemaal sneller. Hyundai ging auto's bouwen die Europeanen meer aanspraken, zoals de Atos, de Santa Fe en de Tucson. Ook werd het dealernetwerk aanzienlijk uitgebreid.

Hoewel Hyundai in de eerste jaren van de 21ste eeuw al aanzienlijke verkoopresultaten in Europa noteerde, kwam het merk in 2007 pas echt in een stroomversnelling. In dat jaar werd het eerste Hyundai i-model gelanceerd, een middenklasser die in Europa werd gebouwd (Hyundai fabriek in Nošovice in Tsjechië) voor en door Europeanen, de Hyundai i30.

Hyundai

Het succes van de i30 kreeg spoedig navolging toen Hyundai vanaf 2007 een ware sprint inzette die het merk tot vandaag de dag lijkt vol te houden. De Hyundai i10 zag het levenslicht, weldra gevolgd door de Hyundai i20. Het succesverhaal van de opvolger van de Tucson, de Hyundai ix35, is onovertroffen en sinds de herfst van 2010 presteert de nieuwe ix20 eveneens uitstekend. En nu bereidt Hyundai zich voor op de komst van misschien wel de belangrijkste Hyundai ooit, de i40, een auto die de definitieve doorbraak van Hyundai in de zakelijke markt moet bewerkstelligen

Mijlpalen Hyundai in Europa:

Hyundai
  • 1977: Eerste Hyundai geïmporteerd in Europa
  • 1996: Een miljoen Hyundai's verkocht in Europa
  • 2000: Oprichting Hyundai Motor Europa
  • 2001: Verkoop tweemiljoenste Hyundai in Europa
  • 2005: Verkoop driemiljoenste Hyundai in Europa
  • 2004: Opening Hyundai R&D en Design Center in Rüsselsheim, Duitsland
  • 2006: Opening nieuwe hoofdkantoor Hyundai Motor Europa in Offenbach, Duitsland
  • 2008: Opening eerste Europese Hyundai-fabriek in Nošovice, Tsjechië en verkoop viermiljoenste Hyundai in Europa
  • 2011: Hyundai lanceert nieuwe brandslogan 'New Thinking. New Possibilities' en begroet verkoop vijfmiljoenste Hyundai in Europa
Vandebron
XLLease