20 november 2019

Hyundai

Hyundai toont RM19 Racing Midship Sports Car

20 november 2019 - Hyundai presenteert op de Los Angeles Auto Show (20 november t/m 1 december 2019) de RM19 Racing Midship Sports Car. Het is een prototype dat hint naar een supercar en een ontwikkelingsplatform vormt voor toekomstige Hyundai N-modellen.
Remschijf.nl

Hyundai startte het RM-project (Racing Midship) in 2012 om nieuwe autosporttechnologie te kunnen ontwikkelen en in toekomstige N-modellen te implementeren. Sindsdien ondergingen diverse RM-prototypes (RM14, RM15 en RM16) uitvoerige testprogramma's om de toekomstige N-modellen te verbeteren.

Hyundai

De midscheeps gemonteerde 2,0-liter benzinemotor met turbo produceert 390 pk, waardoor de RM19 in minder dan 4 seconden naar 100 km/u accelereert. De aandrijflijn is afkomstig uit de Hyundai i30 N TCR en werd op diverse punten verbeterd.

Behalve de 2,0-liter benzinemotor zorgt de geëlektrificeerde aandrijflijn voor krachtige maar efficiënte prestaties. Samen met Rimac Automobili ontwikkelt Hyundai krachtige prototypes met een volledig elektrische aandrijflijn of brandstofcel. Tot 2025 wil Hyundai 44 milieuvriendelijke modellen introduceren. Daarbij ligt de focus bij de sportieve Hyundai N-divisie op krachtige en efficiënte prestaties.

De 'N' van Hyundai N staat voor Namyang, sinds 1995 de thuisbasis van de ontwikkelingsafdeling van Hyundai in Korea, en voor Nürburgring, waar het European Test Center van Hyundai zich bevindt. De connectie tussen Namyang en de Nürburgring vormde de basis voor N, dat de ervaring van Hyundai in de autosport naar productiemodellen vertaalt. Het N-logo belichaamt deze visie en symboliseert een chicane op een circuit.

Hyundai

De N performance-divisie verfijnt zijn modellen op de iconische Nürburgring Nordschleife. Elk model dat aan het testprogramma deelneemt, rijdt onder natte en droge omstandigheden tussen de 420 en 480 rondes op het circuit, wat een afstand van 180.000 kilometer in vier weken tijd simuleert. De Nürburgring Nordschleife staat, met zijn 20,8 kilometer lange asfalt en 73 bochten, bekend als een van de uitdagendste circuits ter wereld. Het is tevens de thuisbasis van het Hyundai Motor Europe Technical Center dat 3.600 vierkante meter beslaat.

Wittebrug
Dutchlease