21 februari 2005

Hyundai Portico

Hyundai toont Portico conceptcar

21 februari 2005 - Hyundai heeft op de Chicago Auto Show met de Portico Concept Car de handen op elkaar gekregen. Hyundai ziet dit model als voorstudie van de nieuwe generatie familieauto's. De Portico biedt plaats aan zes personen verdeeld over twee zitrijen. De auto is ontworpen en gebouwd door Hyundai's Advanced Design Team in het Design Center in Zuid-Korea.

De Portico Concept Car laat zien welke weg Hyundai wil inslaan met de nieuwe generatie familieauto's. De Portico is een soort crossover; geen MPV en geen SUV, maar wel een model met de functionele voordelen van beide varianten.

Hyundai

Het eerste wat opvalt, is dat de auto geen B-stijlen heeft, waardoor de achterportieren van voren open gaan. Hiermee wordt de instapruimte aanzienlijk vergroot. Door de opstelling met twee zitrijen is er bovendien meer beenruimte, dan bij modellen met drie rijen.

De nieuwe concept car van Hyundai wordt aangedreven door een nieuwe aluminium V6-motor met 24 kleppen, die is gekoppeld aan een zestraps automatische transmissie met sequentiele bedieningsmogelijkheid (Shiftronic). De Portico is speciaal ontworpen voor de toepassing van Hyundais all wheel drive hybride aandrijving met twee elektromotoren. De een zorgt voor de aandrijving van de voorwielen en de ander voor de achterwielen met 110 kW/136pk en 60 kW/83 pk.

Hyundai
Remschijf.nl