5 september 2005

Hyundai HND2

Hyundai toont rallycar op basis van nieuwe Accent

5 september 2005 - Vooruitblikkend op de introductie van de nieuwe Hyundai Accent, komend voorjaar, presenteert Hyundai op de IAA in Frankfurt een nieuw studiemodel, de HND 2 Concept Car, op basis van de nieuwe Accent. Dit model wordt volgend jaar verwacht.

De rallyauto, ook wel de Accent SR genoemd, is niet alleen gebouwd om te laten zien waartoe Hyundai wat betreft het leveren van prestaties. Het is de bedoeling dat Hyundai met een uitgebalanceerde versie van deze auto over niet al te lange tijd de weg op gaat. Hyundai maakt er al lange tijd geen geheim meer van dat de fabrikant met een nieuw rallyteam, dat in het Europese hoofdkantoor in het Duitse Russelsheim wordt gevestigd, wil terugkeren in het WRC, het World Rally Championship. De nieuwe concept car is daarvan een voorbode.

Hyundai

Met de nieuwe concept car plaatst Hyundai de 4.035 mm lange, 1.745 mm brede en 1.470 mm hoge Accent direct bovenaan het GTI-segment. De conceptauto is voorzien van geintegreerde voor-, achter-, en dakspoilers, die Accent SR samen met de scirts en 18" lichtmetalen velgen en de dubbele uitlaten een sportieve uitstraling geven. Voor de prestaties zorgt een 2.0-liter turbo motor die is gekoppeld aan een automatische 5-versnellingsbak.

Volgens Hyundai is de auto vooralsnog niet bedoeld voor massaproductie. Desondanks wil Hyundai diverse elementen van deze concept car gaan gebruiken in de nieuwe Accent.

Hyundai
YourLease
Remschijf.nl