20 oktober 2003

Hyundai NEOS II

Hyundai toont NEOS II Crossover conceptcar

20 oktober 2003 - Ruim, sportief en innovatief. Dat zijn enkele kenmerken van de Hyundai NEOS-II, een conceptauto die op de Tokyo Motor Show zijn debuut maakt. Deze zogenaamde CUV (Crossover Utility Vehicle) laat zien hoe een stoere SUV en een functionele MPV smaakvol kunnen samenvloeien in de ogen van Hyundai.
YourLease

NEOS-II staat voor NEologism Of Style, vrij vertaald de nieuwe definitie van stijl. Het is de tweede conceptauto die is ontworpen door de Japanse designafdeling van Hyundai.

Hyundai

Het uiterlijk laat al zien dat de NEOS-II voor geen kleintje vervaard is. Markante koplampen en een opmerkelijk hoge motorkap trekken de aandacht aan de voorzijde. De koplampen zijn voorzien van Adaptive Forward Lighting: ze draaien in de richting waarin de berijder de auto stuurt, zodat bochten in de weg optimaal worden verlicht. De oplopende lijn van de zijruit komt terug in de lijn die van de onderzijde van het voorportier naar de C-stijl loopt. De wielen zijn niet alleen bijzonder fraai, maar ook spectaculair groot. Om de velgen van 20 inch in diameter liggen banden in maat 255/35. Aan de achterzijde benadrukken twee forse chromen uitlaten de sportiviteit van het model.

Ondanks de compacte buitenmaten (lengte: 3.835 mm / breedte: 1.775 mm / hoogte 1.585 mm) is het interieur ruim genoeg voor vier personen. Uiteraard is in de auto allerhande moderne infotainment-techniek verwerkt. En dankzij de schuifdeur aan de achterzijde is de bagageruimte gemakkelijk te bereiken.

Dutchlease
Dutchlease