19 januari 2011

Hyundai

Hyundai toont i40 en Veloster op AutoRAI

19 januari 2011 - Hyundai pakt op de AutoRAI uit met diverse primeurs. Hyundai toont in Amsterdam de Nederlandse primeurs van de i40 en de Veloster. De Hyundai i40 wordt begin maart voor het eerst tijdens de autosalon van Genève aan het publiek getoond. De driedeurscoupé Hyundai Veloster werd kortgeleden in Detroit onthuld.
Dutchlease

De Hyundai i40 moet Hyundai's nieuwste troef voor de zakelijke markt worden. De Hyundai i40 komt eerst als CW (stationwagon), later volgt een sedan. In de aanloop naar de motorshow van Genève, waar het doek van deze Hyundai i40 CW wordt afgetrokken, worden alle specificaties van deze auto bekend gemaakt.

Hyundai

De circa 4,22 meter lange en 1,79 meter brede Hyundai Veloster (wielbasis 2.650 meter) onderscheidt zich van andere coupés door zijn opvallende design. Dit ontwerp is uniek omdat de Hyundai Veloster aan de bestuurderskant is voorzien van één deur en aan de passagierskant van twee deuren. Deze extra deur zorgt volgens de ontwerpers voor meer gebruiksgemak en een riante instap naar achteren. De deurgreep van deze tweede deur zit als het ware verstopt, zodat het 'Fluidic Sculpture'-design van de Hyundai Veloster onaangetast blijft.

De Hyundai Veloster (een samentrekking van de woorden velocity (snelheid) en roadster) is eind mei te bewonderen bij de Nederlandse Hyundai-dealer.

Hyundai

Naast de i40 en de Veloster toont Hyundai ook de dit jaar geïntroduceerde Hyundai Genesis Coupé, die verkrijgbaar is met een 303 pk sterke 3.8 V6-motor en een 210 pk sterke 2.0 liter turboversie.

YourLease
XLLease