9 januari 2006

Hyundai HCD9 Talus

Hyundai toont HCD9 Talus concept

9 januari 2006 - Hyundai Motor America heeft op de Detroit Motor Show haar nieuwste concept car onthuld. De HCD9 Talus, een slankgelijnde 2 + 2 Crossover sportcoupƩ, geeft een goede indruk hoe de sportieve modellen van Hyundai er in de toekomst uit zouden kunnen gaan zien. De HCD9 Talus is ontwikkeld door het Hyundai Design Center in Irvine Californiƫ.
YourLease

Dankzij de hoge zit, grote bodemvrijheid en het 4WD-aandrijvingsysteem komt de HCD9 Talus op plaatsen waar traditionele sportcoupes zelden zijn aan te treffen. De concept car beschikt over een 4.6-liter V8-motor die is gekoppeld aan een automatische vijftrapstransmissie. Het 4.667 mm lange model is geschikt voor vier volwassenen, die in de ruime bagageruimte ook nog eens al hun weekendtassen kunnen opbergen. De hoogte bedraagt 1.578 mm en de breedte 1.932 mm.

Hyundai

Opvallende zaken zijn het night vision-systeem, dat in het donker in een vroegtijdig stadium zaken waarneemt die met het blote oog nog niet te zien zijn. De onderwerpen worden door het infraroodsysteem opgelicht en weergegeven op een multimedia-informatiescherm, waardoor de bestuurder tijdig wordt gewaarschuwd. Het model is ook uitgerust met Adaptive Cruise Control, een systeem dat ervoor zorgt dat de auto zich automatisch aanpast aan de snelheid van de voorliggers. Verder beschikt de HCD9 Talus over een Shift-by-Wire Tranmission-systeem, waardoor er snel en eenvoudig van versnelling kan worden gewisseld. Ook is de Talus voorzien van Wireless Internet.

Het interieur van de Hyundai HCD9 Talus is opvallend. De lederen bekleding, metallic look en zwart/bruine panelen geven de auto een bijzonder chique en warme uitstraling. De bestuurder kan alle benodigde informatie gemakkelijk aflezen op een grote 10-inch monitor. De voorpassagier en passagiers achterin hebben de beschikking over individuele 9-inch grote DVD-monitoren. De blauwe LED-verlichting zorgt voor een bijzondere sfeer, zowel 's nachts als overdag.

Hyundai
Dutchlease
Vandebron