25 februari 2006

Hyundai Genus

Hyundai toont Genus conceptcar

25 februari 2006 - Hyundai toont op de Autosalon van Geneve een opvallende concept car, Genus genaamd. De Genus is een studiemodel in het D-segment en is ontwikkeld door het Europese Design Center van Hyundai in Russelsheim.

Bij het ontwerp van de Hyundai Genus Concept Car is dit keer niet het accent gelegd op technische innovaties. Bij de Genus is juist gekozen voor een lifestyle benadering waarbij, door een praktische indeling en vormgeving, de gebruikers centraal staan. De Hyundai Genus is een vierwielaangedreven coupe-wagon crossover. De ontwerpers hebben de sportieve, dynamische eigenschappen van een coupe en de traditionele stationwagen trachten te combineren. Het 4WD-systeem onderstreept het sportieve karakter van de Genus.

Hyundai

De Genus, die is voorzien van lichtmetalen 20-inch velgen, wordt aangedreven door een 2.2 CRDi VGT dieselmotor. Deze motor, die ook in de nieuwe Hyundai Santa Fe beschikbaar is, levert 150 pk (110 kW) bij 4.000 t.p.m. en levert een trekkracht van 335 Nm tussen 1.800 en 2.500 t.p.m. De dieselmotor is gekoppeld aan een automatische vijfversnellingentransmissie. Het studiemodel meet 4,75 meter lengte, is 1,56 meter hoog en 1,87 meter breed. De wielbasis van dit zeer gestroomlijnde model bedraagt 2.85 meter.

In de Hyundai Genus is spelen met ruimte (en de praktische mogelijkheden hiervan) tot een kunst verheven. De laadruimte kan naar eigen inzicht worden ingedeeld en in de laadvloer kunnen twee verstelbare achterstoelen worden weggeklapt. Onder de laadvloer gaat ook nog een gemakkelijk uitschuifbare bank schuil. Deze bank kan in combinatie met het uitschuifbare platform worden gebruikt, dat in de achterbumper is geintegreerd. Het platform kan eveneens worden gebruikt voor bijvoorbeeld het vervoer van fietsen.

YourLease
XLLease