17 oktober 2005

Hyundai Neos III

Hyundai toont de Neos III concept crossover

17 oktober 2005 - Hyundai toont op de Tokio Motor Show 2005 een nieuwe concept car genaamd Neos III. Deze crossover is ontwikkeld door het Hyundai Design Centre in China en Japan. De Koreaanse autofabrikant geeft met de Neos III haar visie op de nieuwe vormgeving en veiligheidssystemen die in toekomstige modellen zullen worden verwerkt.
Vandebron

De Neos III wordt aangedreven door een in eigen beheer ontwikkelde 4.6-liter V8 motor, die vier wielen aandrijft. De concept car is 4980 mm lang, 1960 mm breed en 1675 mm hoog. De wielbasis is 2985 mm.

Hyundai

De Neos III is voorzien van de laatste Hyundai-snufjes op het gebied van actieve veiligheid. Opvallende zaken zijn bijvoorbeeld het geavanceerde night vision systeem, dat in het donker in een vroegtijdig stadium zaken waarneemt die met het blote oog nog niet te zien zijn. De onderwerpen worden door het infrarood systeem opgelicht en weergegeven op een multimedia informatiescherm in de middenconsole, waardoor de bestuurder tijdig wordt gewaarschuwd.

De Neos III is ook voorzien van een heads up display. Met dit systeem, dat de belangrijkste informatie op de voorruit projecteert, wordt de veiligheid danig vergoot omdat de bestuurder te allen tijde de ogen op de weg kan houden.

Hyundai

Het nieuwste studiemodel van Hyundai is ook uitgerust met adaptieve verlichting. Dit systeem zorgt er voor dat de koplampen meebewegen met de rijrichting. De Neos III heeft ook een modern bedieningssysteem, een zogenaamde trackball controller. De bestuurder kan door middel van dit systeem op een simpele doch doeltreffende manier de benodigde informatie ophalen, dat vervolgens op het display wordt getoond.

Wittebrug
Dutchlease