20 september 2013

Hyundai

Hyundai opent Europees testcentrum aan Nurburgring

20 september 2013 - Hyundai heeft een volledig nieuw testcentrum geopend aan de Nürburgring in Duitsland. De fabrikant investeert 6,6 miljoen euro in de nieuwe faciliteit. Hyundai gaat het testcentrum gebruiken om zodoende meer effectieve duurtesten te kunnen uitvoeren die het dynamische rij- en stuurgedrag van alle (toekomstige) Hyundai-modellen ten goede moet komen.
Wittebrug

Het Hyundai-testcentrum aan de Nürburgring heeft een oppervlakte van 3.622 m2 en telt vier etages. Het is een gebouw dat vooral uit staal en glas is opgetrokken en diverse werkplaatsen, kantoren en ontvangstruimten herbergt. De nieuwe faciliteit aan de Nürburgring is direct verbonden aan het onderzoek- en ontwikkelingscentrum van Hyundai in Rüsselsheim, Duitsland, waar design- en ingenieurteams sinds 2003 actief zijn.

Hyundai

Hyundai's duurtesten worden aangestuurd door het Europese testcentrum. Elke Hyundai die aan een uitgebreide test wordt onderworpen, zal minimaal 480 rondjes rijden op de Nürburgring. Dat staat volgens de fabrikant gelijk aan een test van 180.000 kilometer. Elke zware test wordt in diverse weersomstandigheden uitgevoerd en moet binnen zes weken zijn voltooid.

Tijdens elke ronde wordt de auto nauwlettend door een arsenaal aan elektronica in de gaten gehouden. Koers, snelheid, stuuruitslag, onderstel, schokbrekers, koetsbewegingen, rijgedrag en het karakter van de auto worden zodoende nauwlettend in de gaten gehouden. De resultaten worden direct doorgegeven aan het ontwikkelingsteam dat direct met de data aan de slag kan om zodoende het rijgedrag van de Hyundai nog nadrukkelijker af te stemmen op de wensen van de meest kritische Europese automobilist.

Hyundai

De Nürburgring, met een lengte van 20,8 kilometer, wordt gezien als een van de meest uitdagende circuits ter wereld met zijn 73 bochten – 33 links en 40 rechts. Het hoogteverschil tussen het hoogste en laagste punt op het circuit is bijna 300 meter, de dalings- en stijgingspercentages zijn respectievelijk 17 en 11 procent.

Remschijf.nl