11 januari 2013

Hyundai

Hyundai ontwikkelt MirrorLink

11 januari 2013 - Hyundai onthult een nieuw verbindingsconcept tussen smartphone en auto op de Autosalon van Genève 2013. Van 7 tot 17 maart laat Hyundai in Zwitserland de voordelen van de verbeterde koppeling zien op de nieuwe i30 3-deurs. Het met LG ontwikkelde systeem moet de rijbeleving van de Hyundai-rijders vergroten.
Remschijf.nl

Met de Hyundai-app kunnen bestuurders op afstand verbinding maken met hun auto. Zitten de ramen wel dicht? En het dak? De deuren? Of: is er nog voldoende benzine voor een ritje naar het strand? Het zijn voorbeelden van wat straks is na te gaan vanaf de smartphone. Ook handig is het alvast kunnen instellen van de navigatie of de locatie vinden waar de auto geparkeerd staat.

Hyundai

Via de smartphone die Hyundai in Genève gebruikt, zijn de portieren te ontgrendelen en de instellingen van de auto te personaliseren. Denk daarbij aan het aanpassen van de stoel- en spiegelposities, het instellen van radiovoorkeurszenders, de navigatie-instellingen, het uiterlijk van het menu en andere voorkeuren. Nog een bijzonderheid: de auto kan zelfs met behulp van de smartphone worden gestart.

Een andere mogelijkheid van het systeem is het draadloze MirrorLink, dat de content van de smartphone projecteert op het 7-inch touchscreen in de middenconsole van de i30. De bestuurder en voorste passagier hebben zo toegang tot bijvoorbeeld de navigatiefunctie van de smartphone, e-mail, de contactenlijst, foto's en video's. Op een speciale plek in de middenconsole van de auto is de smartphone tevens draadloos op te laden.

IkWilVanMijnAutoAf
Remschijf.nl