20 november 2019

Hyundai Vision T

Hyundai onthult Vision T

20 november 2019 - Hyundai heeft op de Los Angeles Auto Show (20 november - 1 december 2019) de Vision T onthuld, een concept voor een plug-in hybride SUV. Dit is de zevende conceptauto van het Hyundai Design Center volgens de nieuwe designtaal van Hyundai genaamd Sensuous Sportiness.
XLLease

Hyundai

In het design van de Vision T komt Hyundai's nieuwe designtaal vooral in de functionele dynamiek tot uiting. Daarmee geeft de conceptauto een voorproefje van een dynamische SUV en de designrichting voor Hyundai's nieuwe en avontuurlijke SUV.

Van opzij gezien straalt de Vision T voorwaartse dynamiek en snelheid uit, dankzij zijn lange motorkap, vlakke daklijn, lange wielbasis en korte overhangen. In het ontwerp van de Vision T contrasteren scherpe geometrische hoeken en randen met het rank gespierde silhouet van de auto. De carrosseriedelen van de Vision T staan optisch naadloos met elkaar in verbinding via bijzondere afwerkingsdetails en de verlichtingselementen. Het licht weerspiegelt in de afwisselend holle en bolle oppervlakken, wat een spannend aanzien moet opleveren. Dat wordt versterkt door de nieuw vormgegeven, verborgen lichtsignatuur, die is afgeleid van die van de conceptauto Le Fil Rouge. Op hogere snelheden komt de Parametric Air Shutter in de grille van de auto in actie om de aerodynamica te verbeteren.

Als de Vision T stilstaat, is de grille gesloten. De Parametric Air Shutter brengt tijdens het rijden elk segment van de grille in beweging in een vooraf bepaalde volgorde. Dit dynamische systeem reguleert de luchtstroom naar de aandrijflijn, optimaliseert de aerodynamica en verlaagt het energieverbruik.

Als de auto wordt gestart, krijgt het donkere en mat verchroomde oppervlak van de geïntegreerde verborgen lichtsignatuur van de hoofdverlichting een half spiegelend verchroomd uiterlijk. Wanneer dat nodig is, neemt het de rol van de koplampen op zich. De designers van Hyundai hebben de vormgeving van de verborgen dagrijverlichting op een hoger niveau gebracht terwijl de verborgen lichtsignatuur de nieuwste versie van deze designinnovatie van Hyundai is.

De vormgeving van de zijruiten is bijzonder strak en vrijwel ononderbroken. Een frame rond de zijruiten ontbreekt en een zijdemat verchroomde lijst accentueert de daklijn van de Vision T. De grote en eveneens zijdemat verchroomde lichtmetalen vijfspaakswielen hebben een zeer open design. Daardoor zijn de donkeroranje gekleurde remklauwen duidelijk zichtbaar. De schuin afgekante spaken zijn afgewerkt in een mat grijze tint, wat de glans van de satijnglanzende voorzijde versterkt. Het glazen panoramadak is verfraaid met een speciaal motief in reliëf, dat voor een dynamisch effect overgaat in het Hyundai-logo. Dat is uitgevoerd in donker chroom en wanneer het verlicht is, heeft het een heldergroen met dieprode gloed die het logo extra diepte geeft.

Het sequentiële karakter van de verlichting aan de voorzijde komt ook terug aan de achterzijde. Wanneer de motor wordt uitgeschakeld, doven de achterlichten en de verlichting van het Hyundai-logo in een vaste volgorde. Daarin is het Hyundai-logo het laatste element van de verlichting aan de achterzijde dat dooft.

De laadaansluiting van de Vision T bevindt zich aan de rechterkant in de achterste dakstijl. De aansluiting is afgedekt met een schuifpaneel. Als de Vision T is aangesloten op de lader, licht het teken 'Blue Drive' op ten teken dat de batterij wordt opgeladen. De laadstatus wordt eveneens aan de buitenzijde van de auto weergegeven in de vorm van een verlichte cirkel, die zich sluit als de batterij volledig is opgeladen.

XLLease