16 december 2021
 

Hyundai MobED

Hyundai onthult Mobile Eccentric Droid

Autozine
16 december 2021 | Hyundai wil zijn aanwezigheid in de groeiende robotindustrie versterken en zal zijn visie hierop tonen tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas (5-8 januari 2022). Vooruitlopend op deze jaarlijks terugkerende elektronicabeurs presenteert Hyundai de Mobile Eccentric Droid (MobED); een mobiliteitsplatform dat gebruikmaakt van geavanceerde robottechnologieлn. De MobED zal tijdens de CES te zien zijn op de stand van Hyundai.
AutoCoach
Info

De MobED is 67 cm lang, 60 cm breed, 33 cm hoog en weegt 50 kg. De maximale wielbasis bedraagt 65 cm voor optimale stabiliteit tijdens het rijden op hoge snelheid en kan worden verkleind tot 45 cm voor het manoeuvreren op lage snelheid en in complexere omgevingen. De maximumsnelheid is 30 km/u en op een volle accu (batterijcapaciteit 2 kWh) kan de MobED ongeveer vier uur vooruit.

Hyundai

De MobED heeft een opvallend, efficiënt design. Zijn platte, rechthoekige carrosserie wordt gedragen door vier grote wielen, met onafhankelijke vering voor optimale stabiliteit, zelfs op hellende en oneffen wegdekken. Dankzij deze ophanging met zijn verstelbare wielbasis en flexibele stuurhoeken kan het platform moeiteloos door complexe stedelijke omgevingen bewegen.

Dankzij 'Eccentric Wheel'-aandrijving en een modern stuur- en remsystemen, is de MobED in staat op wisselende wegdekken en in verschillende omgevingen optimaal te presteren. De drie motoren die op elk wiel zijn gemonteerd zorgen niet alleen voor de aandrijving maar ook voor een nauwkeurige besturing van de wielen.

De onafhankelijk van elkaar opererende wielen maken rotatie en bewegingen naar alle kanten mogelijk. Zo kan de MobED op talloze terreinen en omgevingen uit de voeten, zelfs in krappe ruimtes. Het excentrische controlesysteem regelt de stabilisatie van het platform door de hoogte van elk wiel aan te passen aan het grondoppervlak. De 12-inch luchtbanden van de MobED dragen bij aan het nog meer absorberen van stoten en trillingen.

Door zijn grote veelzijdigheid is de MobED geschikt voor verschillende toepassingen. Zo kan het multifunctionele platform worden ingezet als servicerobot, als kinderwagen of bijvoorbeeld als mobiliteitshulpmiddel voor ouderen of gehandicapten. Daarnaast is de MobED dankzij de afzonderlijk van elkaar bewegende wielen, de compacte afmetingen en het lage trillingsniveau geschikt om er stootgevoelige apparaten zoals filmcamera's op te monteren.

Profile
Hyundai presenteert SEVENHyundai presenteert SEVEN
17 november 2021
Hyundai kondigt SEVEN aanHyundai kondigt SEVEN aan
3 november 2021
5 EuroNCAP sterren voor Hyundai IONIQ 55 EuroNCAP sterren voor Hyundai IONIQ 5
27 oktober 2021
Hyundai bouwt 2 brandstofcelfabriekenHyundai bouwt 2 brandstofcelfabrieken
8 oktober 2021