6 maart 2018
 

Hyundai Le Fil Rouge

Hyundai onthult Le Fil Rouge Concept

Autozine
6 maart 2018 | Hyundai heeft de Le Fil Rouge conceptcar onthuld tijdens de Autosalon van Genève 2018. Het studiemodel is een voorproefje van de toekomstige designrichting van Hyundai. Zoals de naam Le Fil Rouge (de rode draad) al aangeeft, verbindt deze nieuwe designtaal verscheidene designstijlen van Hyundai uit het verleden, heden en de toekomst.
AutoCoach

Hyundai

Het nieuwe studiemodel is het eerste product van de nieuwe designfilosofie van het merk, Sensuous Sportiness genaamd. Deze zal alle toekomstige Hyundai's gaan kenmerken. De nieuwe designtaal moet de modellen van Hyundai nog aantrekkelijker maken en kenmerkt zich door een boeiende combinatie van vier belangrijke elementen van de auto: de proporties, de architectuur, de styling en de technologie.

De proporties van de conceptauto Le Fil Rouge zijn gebaseerd op de zogenoemde gulden snede; een wiskundige verdeling die vaak voorkomt in de natuur. Aan de hand daarvan realiseerden de Hyundai-designers een ontwerp dat charisma uitstraalt. De lange wielbasis, de grote wielen en de korte overhang voor en achter zorgen voor unieke proporties. Een goede dashboard-tot-as-verhouding, de afstand van het middelste punt van het voorwiel tot de onderzijde van de voorruit, belooft een comfortabele rijpositie, terwijl de hogere raamlijn bijdraagt aan een modern uiterlijk.

Met Le Fil Rouge heeft Hyundai voor een radicale aanpak gekozen die Light Architecture wordt genoemd en die auto's een dynamische uitstraling en de indruk van voorwaartse beweging meegeeft. De dakstijlen voor en achter worden net als het dak zelf naadloos geïntegreerd in het silhouet van de auto; alsof de auto met een enkele pennenstreek is getekend.

Hyundai

Het designteam wilde een auto ontwerpen die al van een afstand kan worden herkend als een Hyundai. Dat realiseerden zij door middel van een mix van strakke lijnen en grote oppervlakken in de zijkanten van de auto. De holle en bolle vormen zijn op elkaar afgestemd om voor een verleidelijke uitstraling te zorgen. De uitstraling is onder meer het gevolg van de brede motorkap. Deze wordt gecombineerd met een doorontwikkelde variant van de huidige Cascade-grille. De volgende generatie van de Cascade-grille beschikt over een driedimensionaal effect met 'juwelen' aan de binnenkant, die de auto een onverzettelijke uitstraling geven.

De Hyundai-designers wilden een ontwerp realiseren dat zich kenmerkt door functionaliteit. Er is veelvuldig gebruikgemaakt van hout en hightech stoffen. Dit straalt natuurlijke schoonheid uit met een emotionele touch die het interieur luchtig laat ogen. Een panoramisch zwevend display is recht voor de bestuurder geplaatst. Het biedt toegang tot de intuïtieve bedieningselementen voor de klimaatregeling en andere voertuiginstellingen.

XLLease
Hyundai presenteert SEVENHyundai presenteert SEVEN
17 november 2021
Hyundai kondigt SEVEN aanHyundai kondigt SEVEN aan
3 november 2021
5 EuroNCAP sterren voor Hyundai IONIQ 55 EuroNCAP sterren voor Hyundai IONIQ 5
27 oktober 2021
Hyundai bouwt 2 brandstofcelfabriekenHyundai bouwt 2 brandstofcelfabrieken
8 oktober 2021
 

Info