31 mei 2013

Hyundai

Hyundai moderniseert fabriek in Turkije

31 mei 2013 - Hyundai geeft zijn autofabriek in Turkije een flinke opfrisbeurt. Hierdoor is de productiefaciliteit in september gereed om de nieuwe Hyundai i10 te produceren. De kleinste Hyundai wordt in oktober in Nederland verwacht. In Turkije wordt momenteel al de Hyundai i20 gebouwd.
XLLease

De productiecapaciteit van de vernieuwde fabriek in Turkije wordt vergroot van 100.000 naar 200.000 eenheden per jaar. Met de opwaardering van de fabriek is een bedrag van ongeveer een half miljard euro gemoeid. Niet alleen wordt de fabriek totaal gerenoveerd, ook de complete infrastructuur wordt aangepast om de fabricage van de nieuwe Hyundai i10 te kunnen faciliteren. Zo wordt een compleet gerobotiseerde assemblagelijn geïnstalleerd en is de productie van de Welding Shop, waar de carrosseriedelen worden samengevoegd, verdubbeld.

Hyundai

Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS) in Turkije moet voor Hyundai het nieuwe productiecentrum worden van compacte modellen. Dat zowel de Hyundai i10 als de Hyundai i20 in Europa wordt gebouwd, betekent een aanzienlijke verkorting van de levertijd en een verbetering van de beschikbaarheid. Het duurt straks ongeveer een week in plaats van een maand voordat de nieuwe Hyundai's in Rotterdam aankomen. De Hyundai's i10 en i20 werden tot voor kort in de fabriek in Chennai, India, geproduceerd.

De verdubbeling van de productiefaciliteit in Turkije geeft ook een belangrijke injectie aan de arbeidsmarkt in de regio. Door de investeringen worden 775 nieuwe banen gecreëerd en 2.800 nieuwe banen bij de toeleveranciers. Het totale personeelsbestand komt daarmee op 6.300. In totaal zullen dertig nieuwe Hyundai-toeleveranciers aan de fabriek worden gekoppeld.

Hyundai

Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS) in Turkije is in 1990 gebouwd. HAOS exporteert auto's naar meer dan dertig landen. De belangrijkste autofabriek van Hyundai in Europa is gevestigd in Tsjechië. Daar worden de Hyundai i30 (drie modelvarianten), de ix20 en de ix35 gebouwd, met een capaciteit van 300.000 eenheden per jaar. In 2014 zal meer dan 90 procent van alle Hyundai's die in Europa rijden ook in Europa zijn geproduceerd.

XLLease