17 oktober 2007

Hyundai Genus

Hyundai met studiemodel op Dutch Design Week

17 oktober 2007 - De Hyundai Genus concept car maakt zijn opwachting tijdens de Dutch Design Week / Design On Wheels. De Genus is ontwikkeld door het Hyundai Design Center in het Duitse Rüsselsheim, dat met dit studiemodel een nieuwe designtaal voor Hyundai ontwikkelde. De Nederlander Hans van Gent, Hoofd Product Planning bij Hyundai Motor Europe, houdt tijdens het seminar een presentatie over de conceptauto.
YourLease

De designers van Hyundai volgden een route die begon bij de gebruikers en die vervolgens via de interieurvoorzieningen en -indeling voerde naar het interieurdesign en als laatste stap het exterieurontwerp. De laadruimte kan helemaal naar wens ingedeeld worden. Twee verstelbare stoelen zijn in de bodem weg te klappen. Functionaliteit is troef: de bagageruimte heeft een uitschuifbaar platform met daarop een kleine bank om buiten de auto te kunnen zitten. Hetzelfde platform kan gebruikt worden om bijvoorbeeld fietsen mee te nemen.

Hyundai

Volgens Hans van Gent is de Hyundai Genus een dynamische en doordachte vijfdeursauto. Hij verklaart: "Onze nieuwe conceptauto biedt een zee aan ruimte. De auto is luxe, elegant, erg comfortabel en zeer praktisch in het gebruik. De mens staat centraal in de Genus. Je kunt deze conceptauto gebruiken als je met veel bagage en een groot gezin op vakantie gaat, of als je grote, vaak onhandige, voorwerpen moet vervoeren zoals fietsen. Ook voor het dagelijkse, zakelijke gebruik is de auto zeer geschikt".

Hyundai

De Hyundai Genus is een vierwielaangedreven, luxe coupe-wagon crossover. De ontwerpers hebben de eigenschappen van een coupe gecombineerd met de ruimte en gebruiksmogelijkheden van een traditionele stationwagen. Het 4WD-systeem onderstreept het sportieve karakter van de Genus. Expressieve, gladde en ononderbroken lijnen typeren het exterieur van de Genus. De drie zijruiten vormen voor het oog een aaneengesloten oppervlak doordat ze de raamstijlen geheel bedekken. De voorruit loopt vloeiend over in het inschuifbare, panoramische zonnedak, waarmee het exterieurdesign van de Genus associaties oproept met dat van een sierlijke cabriolet.

Hyundai

Hans van Gent geeft op 22 oktober tijdens het Automotive Design Seminar, een uitgebreide toelichting. De Dutch Design Week/Design On Wheels wordt van 22 t/m 28 oktober in Eindhoven (Strijp S, Het Klokgebouw aan de Beukenlaan) gehouden.

Wittebrug
Dutchlease