22 februari 2013

Hyundai Grand Santa Fe

Hyundai Grand Santa Fe debuteert in Geneve

22 februari 2013 - Hyundai presenteert tijdens de Autosalon van Genève de Hyundai Grand Santa Fe. De Hyundai Grand Santa Fe telt standaard zeven zitplaatsen. Hij heeft een langere wielbasis dan de reguliere Hyundai Santa Fe en is daardoor aanzienlijk langer dan zijn broer. Ook is de bagageruimte rianter en hebben inzittenden op de achterbank meer beenruimte.

In de Verenigde Staten rijdt de Hyundai Grand Santa Fe al langer rond. Daar debuteerde de SUV in 2012 op de Internationale Autoshow van New York. Speciaal voor Europa is de Hyundai Grand Santa Fe aangepast aan de wensen van de Europese automobilist; onder meer ten aanzien van de rijeigenschappen en het weggedrag. De Hyundai Grand Santa Fe wordt leverbaar met de vernieuwde 2.2 CRDi R-dieselmotor met 145 kW (197 pk).

Hyundai

De Hyundai Grand Santa Fe heeft een bagageruimte van 607 liter inhoud. In vergelijking met de reguliere Hyundai Santa Fe is de Grand Santa Fe bovendien niet alleen langer (+ 225 mm) als gevolg van de langere wielbasis (+100 mm), maar ook hoger (+ 10 mm) en breder (+ 5 mm). Daarnaast ondergingen de grille, de mistlampen, de voorbumper en de achterzijde enkele veranderingen.

"De toevoeging van de Grand Santa Fe aan ons portfolio helpt ons te voldoen aan de stijgende vraag naar E-segment SUV-modellen in Europa", aldus Allan Rushforth, Senior Vice President en COO bij Hyundai Motor Europe.

Hyundai
XLLease
XLLease