13 januari 2009

Hyundai Genesis

Hyundai Genesis is Auto van het Jaar in Amerika

13 januari 2009 - Nadat de Hyundai i30 in 2008 Auto van het Jaar werd in Australiƫ en in Spanje en de Hyundai i10 de COTY-prijs won in India en Chili, is nu de Hyundai Genesis in de Verenigde Staten met de grootste trofee aan de haal gegaan. Hyundai's nieuwste trots werd tijdens de North American International Auto Show in Detroit uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2009 in de Verenigde Staten. In de finaleronde werden de concurrenten van Volkswagen en Ford verslagen. Het is de eerste keer dat Hyundai deze prestigieuze prijs wint.
Remschijf.nl

De luxueuze Hyundai Genesis (vertaald: Het Begin) wordt door Hyundai in de VS gepositioneerd als concurrent van premiummerken als BMW, Mercedes-Benz, Lexus en Infiniti. Terwijl Hyundai in Europa hoge ogen gooit met de nieuwe i-lijn, positioneert Hyundai zich met de Genesis in Amerika als een betaalbaar alternatief voor luxemerken. Volgens de vijftig Amerikaanse juryleden van de Auto van het Jaar-verkiezing oogstte de Hyundai Genesis dan ook veel waardering voor de uitmuntende verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Hyundai

De Hyundai Genesis, die vooralsnog niet naar Europa komt, is in de VS verkrijgbaar als een sedan en als coupé. Beide achterwielaangedreven Hyundai's zijn verkrijgbaar met verschillende motoren: een 3.8-liter V6-Lambda motor met 290 pk en een 375 pk sterke 4.6-liter V8-Tao motor. De Hyundai Genesis is in de VS leverbaar vanaf $ 33.000.

Vice Chairman Hyun-Soon Lee van Hyundai hoopt dat de Genesis Hyundai in de VS een extra 'boost' zal geven. "Het is voor het eerst dat een model van een Koreaanse autofabrikant is uitgeroepen tot Auto van het Jaar". En met een knipoog: "Ik ben blij dat Hyundai aantoont dat er dezer dagen ook goed nieuws van een autofabrikant uit Detroit kan komen".

Hyundai
Wittebrug
Dutchlease