8 oktober 2005

Hyundai

Hyundai gaat nieuwe Europese fabriek bouwen

8 oktober 2005 - Hyundai heeft vergevorderde plannen om een nieuwe Europese assemblagefabriek te bouwen. Met deze beslissing is een investering gemoeid van 1 miljard euro. Het is de bedoeling dat volgend jaar met de bouw van de nieuwe fabriek wordt begonnen. Vanaf 2008 moeten er jaarlijks 300.000 Hyundai's van de band rollen. De belangrijkste kandidaat voor deze nieuwe productiesite is het Tsjechische Ostrava.

Afgelopen week had Hyundai Chairman Chung Mong-Koo in de Tsjechische hoofdstad Praag een gesprek met eerste minister Jiri Paroubek. De twee spraken in detail over de plannen van Hyundai om een nieuwe Europese assemblagefabriek te bouwen. De stad Ostrava is de belangrijkste kandidaat voor de nieuwe Hyundai productiesite. Ostrava biedt de beste mogelijkheden omdat de stad nog geen 70 kilometer afstand ligt van Zilini, waar zustermerk Kia een fabriek aan het bouwen is. Het is de bedoeling dat beide fabrieken samenwerkingsverbanden aangaan. Ook voor gemeenschappelijke toeleveranciers is dit een ideale locatie.

Hyundai

Na Noord Amerika is Europa de tweede grootste afzetmarkt voor Hyundai. Dit jaar zullen minstens 420.000 Hyundai's in Europa verkocht worden. De verkoopsprognose voor Europa de volgende jaren is erg ambitieus met 520.000 eenheden in 2006 en 580.000 exemplaren in 2007.

Om de Europese groei verder te ondersteunen zal Hyundai ook nog extra investeren in de Europese R&D activiteiten. Het aantal werknemers in het Europese Design and Technical Center in Russelsheim is verviervoudigd, terwijl in Offenbach inmiddels is gestart met de bouw van een nieuw 50 miljoen euro kostend Europees Hyundai hoofdkwartier voor Hyundai Motor Europe.

De bouw van een nieuwe faciliteit in Europe sterkt de ambitie van Hyundai om zich steeds meer - met de producten en de organisatie - op de Europese markten en consumenten te richten.

IkWilVanMijnAutoAf
XLLease