16 januari 2013

Hyundai

Hyundai bouwt nieuw Europees testcentrum

16 januari 2013 - Hyundai investeert 5,5 miljoen euro in een nieuw testcentrum aan de Nürburgring. In het nieuwe testcentrum van 3.050 vierkante meter aan de Nordschleife worden toekomstige modellen van Hyundai uitgebreid getest om de productkwaliteit, duurzaamheid en rijprestaties te kunnen verbeteren.
YourLease

Met de bouw van het nieuwe testcentrum aan de Nürburgring geeft de autobouwer aan hoe belangrijk de Europese markt voor het wereldmerk Hyundai is. De Hyundai-modellen worden specifiek voor de Europese markt ontwikkeld in het Research & Development Centre van Hyundai in het Duitse Rüsselsheim. Voorts worden de auto's straks nog nadrukkelijker getest in het nieuwe centrum aan de Nordschleife, waarna de modellen in de productiefaciliteit in het Tsjechische Nosowice kunnen worden gebouwd.

Hyundai

Bijna 95 procent van alle 444.000 Hyundai-modellen die vorig jaar op de Europese markt werden verkocht, zijn in Europa geproduceerd en ontwikkeld. Naast een Europees hoofdkantoor in het Duitse Offenbach, dat momenteel overigens flink wordt uitgebreid, en het onderzoekcentrum in het nabijgelegen Rüsselsheim heeft Hyundai Europese fabrieken in Tsjechië en Turkije.

In het Tsjechische Nosowice worden de Hyundai i30 (drie uitvoeringen), Hyundai ix20 en Hyundai ix35 gebouwd. In het Turkse Izmit wordt de Hyundai i20 geproduceerd. Hyundai heeft bovendien in Tsjechië een productiefaciliteit voor versnellingsbakken en straks dus ook een volledig nieuw testcentrum aan de fameuze Nürburgring.

Volgens Allan Rushforth, Senior Vice President en COO van Hyundai Motor Europe, geeft de bouw van het nieuwe testcentrum aan hoezeer Hyundai gefocussed is op Europa. "Het testcentrum aan de Nürburgring geeft ons de mogelijkheden om nog meer aandacht te geven aan de verhoging van de productiekwaliteit, duurzaamheid en vooral aan de verbetering van de rijprestaties van onze modellen. In de komende jaren willen we ons nog nadrukkelijker manifesteren op de Europese markt. Deelname aan het World Rally Championship (WRC) speelt daarin ook een belangrijke rol, omdat we daarmee nieuwe ervaringen opdoen die de dynamiek, betrouwbaarheid, duurzaamheid, kwaliteit van onze voertuigen ten goede komen".

Dutchlease
XLLease