12 februari 2002

Hyundai

hyundai belooft vanaf 2005 brandstofcel

12 februari 2002 - Hyundai wil vanaf 2005 auto's produceren en verkopen die gebruik maken van brandstofcellen. Samen met het zustermerk Kia en het Amerikaanse United Technologies Corporation is een strategische samenwerking gestart om dat plan te realiseren. Onlangs werd de overeenkomst getekend om deze milieuvriendelijke aandrijftechniek te introduceren.
Wittebrug

De drie partners zijn bekend met elkaar. Een eerder gezamenlijk project resulteerde al in enkele Hyundai's Santa Fe met brandstofceltechnologie die in de Verenigde Staten getest werden. Het succes van dit project is aanleiding om een volgende stap te zetten: het ontwikkelen, bouwen en op de markt brengen van brandstofcelaandrijving voor Hyundai's en Kia's.

Hyundai

United Technologies Corporation heeft in de Verenigde Staten een grote reputatie op het gebruik van deze technologie. In feite gaat het om een elektrische aandrijving, waarbij de accu's plaatsmaken voor een installatie waarin waterstof voor de elektriciteit zorgt. De uitstoot bestaat uit niets anders dan water.

Remschijf.nl
Vandebron