12 juni 2003

Hyundai

Getz en Santa Fe op Olympische Spelen

12 juni 2003 - Twee elektrisch aangedreven Hyundai's Santa Fe en twee lichtgewicht Hyundai's Getz met aluminium carrosserie, spelen de hoofdrol tijdens de Olympische Spelen in 2004. De Griekse Hyundai-importeur en Hyundai Motor Company stellen deze auto's, samen met 500 andere Hyundai's, beschikbaar tijdens de 28e editie van de Zomerspelen die van 13 tot en met 29 augustus volgend jaar plaatsvinden.

"De Spelen lijken op dit moment nog ver weg, maar de voorbereidingen zijn uiteraard al in volle gang en wij zijn zeer verheugd over ons aandeel in dit grootse evenement. Het maakt deel uit van onze wereldwijde strategie om sportieve evenementen te sponsoren", vertelt Kim Dong-Jin, President en CEO van Hyundai Motor Company. 'Met de inzet van de Santa Fe en de Getz etaleren we bovendien onze kennis van techniek en onze betrokkenheid bij het milieu".

Hyundai

De Santa Fe EV's wegen 1.860 kilo per stuk. De actieradius bedraagt 160 kilometer, de topsnelheid ligt op 128 kilometer per uur. De SUV is uitgerust met een 60 kW sterk Panther-aandrijfsysteem en in een uur oplaadbare batterijen. Hyundai wil in 2010 tot de vijf meest milieuvriendelijke automerken behoren. Het merk investeert daarom 1 miljard dollar in milieuprogramma's voor onder meer de ontwikkeling van brandstofceltechnologie en alternatief aangedreven voertuigen.

Remschijf.nl
XLLease