9 september 2008
Hyundai Matrix

Hyundai Matrix

Hyundai frist de Matrix op

Autozine
9 september 2008 | De Hyundai Matrix is en blijft een vaste factor in het gamma van Hyundai nu deze gezinswagen een flinke facelift heeft gekregen. De Hyundai Matrix is beschikbaar vanaf 16.495 euro voor de 1.6i ActiveVersion. Daarmee is de prijs onveranderd gebleven.
AutoCoach

De basisversie van deze Hyundai werd in 2001 getekend door het beroemde Italiaanse designbureau Pininfarina. Hyundai heeft dit ruimtewonder nu aangepast aan de eisen van deze tijd. De Hyundai Matrix – met antraciet interieur en in vier nieuwe kleuren - past nu beter in de nieuwe i-lijn van Hyundai en heeft duidelijk designkenmerken van de nieuwe Hyundai i10 en de nieuwe Hyundai i30. Alle door Pininfarina bedachte kenmerken zijn echter ook behouden.

Hyundai Matrix

Praktische bruikbaarheid en een ruimtelijk interieur zijn de belangrijkste wapens van de Hyundai Mattix. Doordat de achterbank in delen neerklapbaar is en bovendien verschuifbaar kan de bagageruimte snel van 345 liter naar 1.284 liter worden vergroot, of extra beenruimte worden gecreëerd. Door de hoge zit hebben berijders en passagiers in de Hyundai Matrix altijd een goed overzicht. Andere aansprekende cijfers zijn: Lengte 4.060 mm, breedte 1.740 mm, hoogte (incl. dakrails) 1.85 mm. De wielbasis bedraagt 2.600 mm.

De Hyundai Matrix is verkrijgbaar met 1.6 CVVT benzinemotor met 103 pk (76 kW) bij 5.800 t.p.m. Het maximale koppel bedraagt 141 Nm dat verkregen wordt bij 4.500 t.p.m. De Hyundai Matrix heeft een maximumsnelheid van 170 km/u en accelereert in 12,7 seconden naar 100 km/u. Het gemiddeld gecombineerd verbruik volgens EG norm bedraagt 7,3 liter per 100 km. De CO2-uitstoot bedraagt 171 g/km.

Er zijn drie uitrustingsniveaus: De ActiveVersion heeft met de facelift nu ook standaard airconditioning, roofrails en privacyglas. De DynamicVersion heeft daar bovenop een dakspoiler, verwarmbare buitenspiegels, leeslampen vóór met brilhouder en mistlampen in de voorbumper.

Hyundai Matrix

Het topmodel is de StyleVersion. Deze luxe uitvoering biedt de volgende extra's bovenop de DynamicVersion: zijairbags, climate control, 15' lichtmetalen velgen, tripcomputer, tweeters, 12 volt-aansluiting met opbergbox tussen de voorstoelen en de deurgrepen in het interieur zijn met chroom afgewerkt.

KwikFit
Facelift voor Hyundai MatrixFacelift voor Hyundai Matrix
26 juli 2005
De Hyundai TB kan op de markt komenDe Hyundai TB kan op de markt komen
24 oktober 2001
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum