26 juli 2005
Hyundai Matrix

Hyundai Matrix

Facelift voor Hyundai Matrix

Autozine
26 juli 2005 | Hyundai heeft de Matrix van een nieuw uiterlijk voorzien. De vernieuwingen hebben geen enkele invloed op de prijstelling van de Matrix. Vanaf 1 augustus staat de vernieuwde Matrix bij de Hyundai-dealer voor een prijs vanaf 16.995 euro.

Om bij de tijd te blijven heeft Hyundai heeft het uiterlijk van de Matrix op subtiele wijze gemoderniseerd. De nieuw vormgegeven koplampen, de veranderde bumper, de gewijzigde radiatorgrille en de mistlampen voor geven de auto een herkenbaar, maar nieuw gezicht. Aan de achterzijde uiten de vernieuwingen zich door de installatie van combinatielampen. De Matrix onderscheidt zich verder door nieuw ontworpen wieldoppen en lichtmetalen velgen. Het nieuwe exterieur van de Matrix is begin 2005 geintroduceerd op de nieuwe 1.5 CRDI VGT-dieselmotor.

Hyundai Matrix

De achterbank is te verschuiven en in twee ongelijke (60:40) delen neer te klappen. Verder kenmerkt het interieur zich door veel opbergmogelijkheden in portieren en middenconsole. Hyundai heeft de vorm van de bagageruimte aangepast waardoor er meer bagagecapaciteit is ontstaan en de ruimte beter kan worden benut.

Het motorenprogramma voor de Matrix bestaat uit een drietale motoren. De twee benzinemotoren zijn een 1.6 liter met 103 pk / 141 Nm en een 1.8 liter met 123 pk en een koppel van 162 Nm. Dieselen kan met een 110 pk sterke common-rail 1.5 liter CRDi VGT-motor met variabele turbogeometrie. Het koppel van deze krachtbron is 235 Nm. Standaard zijn de motoren van de Matrix gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De benzineversies zijn ook met een viertrapsautomaat leverbaar.

Hyundai Matrix
XLLease
Hyundai frist de Matrix opHyundai frist de Matrix op
9 september 2008
De Hyundai TB kan op de markt komenDe Hyundai TB kan op de markt komen
24 oktober 2001
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum