25 augustus 2010
Hyundai ix35 FCEV
Nieuws

Hyundai ix35

Vijf EuroNCAP sterren voor Hyundai ix35

25 augustus 2010 - De Europese veiligheidsorganisatie Euro NCAP heeft de nieuwe Hyundai ix35 beloond met vijf sterren. Dit is de maximale score die kan worden behaald in het rigoureuze test programma van Euro NCAP. De Hyundai ix35 is na de Hyundai i30 en de Hyundai i20 de derde opeenvolgend geïntroduceerde Hyundai die de maximale score heeft behaald tijdens het crashtest-programma van Euro NCAP.

Op zoek naar een Hyundai ix35 FCEV?
bynco heeft er 3 vanaf € 14.298,-

Hyundai ix35 FCEV

De Hyundai ix35 werd onder de meest kritische tests onderworpen en behaalde een goede score op het gebied van bescherming van volwassenen en kinderen. In tests naar het onderzoek van de bescherming van kinderen (0-3 jaar) behaalde de Hyundai ix35 met 88 procent de beste score in zijn klasse. Ook in het testprogramma naar de bescherming van volwassen inzittenden noteerde de Hyundai ix35 een uitstekende score van 90 procent. Op het gebied van actieve veiligheidssystemen behaalde de Hyundai een score van 71 procent. Bij de test naar voetgangersveiligheid werd een score van 54 procent behaald.

Hyundai ix35

Hyundai heeft bij het onderwerp van deze nieuwe crossover rekening gehouden met de veiligheidsaspecten in de meest kritische situaties. De Hyundai ix35 is ondermeer standaard uitgerust met ESP, het Elektronische Stabiliteits Programma met Downhill Brake Control en Hill-start Assist. ESP is een actief rijveiligheidssysteem, dat de bestuurder ondersteunt in een kritieke situatie waarbij de auto dreigt weg te slippen. De Hyundai ix35 heeft ook tal van andere systemen die de veiligheid van de inzittenden vergroten, zoals het remsysteem ABS met EBD en zes airbags.

Ook is de Hyundai ix35 uitgerust met actieve hoofdsteunen en is voorzien van tal van andere veiligheidsverhogende systemen die zowel de bestuurder als het andere verkeer attent moeten maken op eventuele noodsituatie. Als de Hyundai ix35 bijvoorbeeld sterk moet afremmen (>55 km/u) zal het achterop komende verkeer gewaarschuwd worden door het fel oplichten van de achterlichten en het oplichten van de alarmlichten.

XLLease