24 december 2010
Hyundai ix35
Nieuws

Hyundai ix35

Hyundai ix35 is Auto van het Jaar in Spanje

24 december 2010 - Na Kroatië en Australië heeft nu ook Spanje de Hyundai i35 verkozen tot Auto van het Jaar 2010. De ix35 behaalde zelfs de ruimste overwinning sinds de introductie van de verkiezing van de Auto van het Jaar in 1973. De auto behaalde 201 punten. Nummer twee werd de Opel Meriva met 41 punten. De Citroën C3 eindigde met 36 punten op de derde plaats.

Op zoek naar een Hyundai ix35 2.0 CRDi i-Catcher?
bynco heeft er 3 vanaf € 14.298,-

Hyundai ix35 2.0 CRDi i-Catcher

De titel van Auto van het Jaar in Spanje geeft aan dat de Hyundai ix35 ook door Europese automobilisten en journalisten zeer wordt gewaardeerd. De jury beoordeelde 45 auto's in diverse prijsklassen, zoals bijvoorbeeld de Alfa Romeo Giulietta, Kia Sportage, Nissan Juke en de Volkswagen Touareg. De auto's werden getest op onder meer design, zuinigheid, prestaties, kwaliteit, veiligheid, rijeigenschappen, fabricage en prijs én voorts met elkaar vergeleken.

Hyundai ix35

De Hyundai ix35 behaalde uiteindelijk met 201 punten een enorme overwinning. Nooit eerder was het verschil met de nummer twee, in dit geval de Opel Meriva met 41 punten, zo groot. Het eindoordeel van de jury, bestaande uit 52 gelouterde autojournalisten, luidde: "De Hyundai ix35 is simpelweg de beste auto van het jaar. De Hyundai ix35 ziet er aantrekkelijk uit, is luxueus en zeer functioneel. De Hyundai ix35 biedt een divers en efficient motorenaanbod. De 5 jaar Driedubbele Garantie geeft veel vertrouwen en ook op het gebied van actieve en passieve veiligheidssystemen laat de Hyundai ix35 geen steken vallen".

De jury beoordeelde ook de volumegroei van de Hyundai in Spanje als uiterst positief. "Het is een teken aan de wand dat Hyundai in Spanje met liefst tachtig procent is gegroeid. Dat is een opvallend in een markt dat onder een recessie gebukt gaat. De Hyundai ix35 heeft een groot aandeel in deze groei".

Remschijf.nl
XLLease