1 november 2012
Hyundai ix35 FCEV
Nieuws

Hyundai ix35 FCEV

Hyundai demonstreert waterstofauto in Europarlement

1 november 2012 - Hyundai heeft de ix35 FCEV getoond aan de leden van het Europees Parlement in Straatsburg. Op de laatste dag van de Hyundai European Hydrogen Road Tour maakten diverse parlementsleden kennis met de Hyundai ix35 met een brandstofcel. De ervaringen van de parlementariƫrs met deze waterstofauto waren zeer positief.

Op zoek naar een Hyundai ix35 FCEV?
bynco heeft er 3 vanaf € 14.298,-

Hyundai ix35 FCEV

Hyundai's Senior Vice President en COO Allan Rushforth reageerde opgetogen over zoveel positieve aandacht. "In Parijs heeft Hyundai kortgeleden, als eerste autofabrikant ter wereld, de massaproductie aangekondigd van deze zero-emission auto. Het is nu van groot belang dat we doorpakken en samenwerken met zowel de leden van het Europees Parlement als lokale overheden om snel te kunnen profiteren van deze nieuwe en schone technologie. Binnenkort lopen onze eerste waterstofauto's van de band. Hyundai levert daarmee een geweldige bijdrage aan een zeer milieuvriendelijke vorm van mobiliteit", aldus Rushforth.

Hyundai ix35 FCEV

Na de aankondiging van Hyundai om de Hyundai ix35 FCEV in productie te gaan nemen, hebben behalve Europarlementariërs ook bestuurders van grote internationale organisaties en bedrijven met deze milieuvriendelijke Hyundai kunnen kennismaken. "We hebben al enkele oriënterende gesprekken gehad met mensen van het ministerie in Den Haag om een aanloop te kunnen nemen naar de introductie van deze bijzondere auto in Nederland", zegt Hans Kwaad, directeur van de Nederlandse Hyundai-importeur.

"De aankondiging van de eerste in serie geproduceerde auto met brandstofcel heeft overal grote indruk gemaakt. Het ministerie heeft al in kaart gebracht waar de eerste tien waterstoftankstations in Nederland moeten worden aangelegd. Stations die uiteraard aansluiten op het internationale traject. De opening van de eerste nieuwe tankstations (er zijn er momenteel twee in Nederland) wordt al in 2013 verwacht, de rest volgt in 2014 en 2015. Het is nu van groot belang dat we de krachten bundelen, zodat we spoedig de eerste Hyundai's met een brandstofcel in Nederland de weg op kunnen krijgen", vervolgt Kwaad.

Hyundai ix35 FCEV

Hyundai start in december 2012 met de productie van de ix35 brandstofcelauto in de fabriek in Mabuk, Korea. Het doel is om in 2015 duizend voertuigen te hebben geproduceerd. Na 2015 heeft Hyundai een serie van tienduizend exemplaren van de ix35 met brandstofcel gepland. Hoeveel exemplaren er naar Nederland zullen komen is onbekend.

YourLease
Vandebron