3 maart 2005
Hyundai Grandeur
Nieuws

Hyundai Grandeur

Hyundai toont opvolger XG

3 maart 2005 - Hyundai presenteert op de Salon van Geneve een wereldprimeur: de opvolger van de XG met de naam: Grandeur. Deze nieuwe executive class limousine is, net als de zojuist geintroduceerde Sonata, geheel aangepast aan Europese normen voor stijl en kwaliteit.
YourLease

De Grandeur ademt raffinement en luxe uit. Hij is groter (de wielbasis is met 30 mm toegenomen, wat ten goede komt aan de interieurruimte), ruimer, krachtiger, en luxueuzer. Met andere woorden Grandeur moet, vooral door z'n zeer gunstige prijs kwaliteitsverhouding, een nieuw alternatief in het E-segment worden, dat vooral door de Europese merken wordt beheerst.

Hyundai Grandeur

Het motorengamma van de Grandeur bestaat in eerste instantie alleen uit een 3.3 liter zescilinder benzinemotor. Later wordt daar een 2.2 CRDi Common Rail dieselkrachtbron aan toegevoegd. De Grandeur zal voorzien zijn met tal van snufjes, zoals onder andere een elektrisch verstelbare stuurkolom, een duel-zone klimaatregeling, een tweekleurig interieur, ESP, een compleet pakket aan airbags, gordelspanners en actieve hoofdsteunen. Hyundai verwacht dat de Grandeur na de zomer beschikbaar zal zijn.

Volgens Kwang-Huem Um, de President van Hyundai Motor in Europa, is de nieuwe Grandeur een belangrijk model voor het bedrijf. "We hebben dit model niet gemaakt om grote volumes mee te halen. We willen de klanten wel laten zien waartoe Hyundai in ook in dit segment een kwalitatief sterk en mooi vormgegeven alternatief kan bieden, dat de concurrentie met de gevestigde namen kan aangaan".

Hyundai Grandeur
XLLease
Vandebron