16 september 2005
Hyundai Grandeur
Nieuws

Hyundai Grandeur

Hyundai presenteert de Grandeur

16 september 2005 - Hyundai wil zich ook in het E-segment laten gelden. Met de nieuwe Grandeur moet deze extra stap worden gemaakt. De Grandeur combineert het beste uit twee werelden: Aziatische technologie en kwaliteit met een Europees gevoel voor stijl. Hyundai's nieuwe vlaggenschip staat eind september in de showroom. De prijs bedraagt € 41.995.

Hyundai wil met de nieuwe Grandeur de strijd aangaan met de Europese concurrenten in het executive-segment. Hiertoe heeft de auto een Europees uiterlijk gekregen. De vloeiend lopende daklijn en de prominente welving in het achterscherm zorgen daarvoor. Aan de achterzijde vallen, behalve de twee brede uitlaatpijpen, vooral de led-achterlichtunits op.

Hyundai Grandeur

De nieuwe Grandeur is 4.895 mm lang, 1.865 breed en 1.490 mm hoog. Alle afmetingen zijn flink gegroeid ten opzichte van de XG. Het nieuwe model is 20 mm langer, 40 mm breder en 70 mm hoger dan de voorganger. De wielbasis is met 30 mm gegroeid tot 2.780 mm. Deze extra ruimte levert een riante hoeveelheid interieurruimte op. De kofferbak meet 523 liter (VDA).

Hyundai heeft de Grandeur uitgerust met een aluminium 3.3 liter V6-motor met 235 pk (173 kW) en een maximumkoppel van 304 Nm bij 3.500 toeren per minuut. De topsnelheid bedraagt 237 kilometer per uur en een acceleratie van nul tot honderd kilometer per uur kost 7,8 seconden. Medio juni 2006 zal de Grandeur ook leverbaar zijn met een 2.2 CRDi VGT dieselmotor die 150 pk (110 kW) levert en is voorzien van een roetfilter. De 3.3i V6 is standaard gekoppeld aan een elektronisch gestuurde 5-speed H-matic automatische transmissie, waarmee ook sequentieel kan worden geschakeld.

De Grandeur onderscheidt zich volgens Hyundai van zijn voorganger door de sterk verbeterde wegligging, stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid. De voorwielaandrijver is standaard voorzien van ESP. De double wishbone voorwielophanging en multi-link achterwielophanging zorgen er volgens de makers voor dat de Grandeur meteen vertrouwt aanvoelt en veilig stuurt. Tijdens de ontwikkeling is heel veel aandacht besteed aan de geluidsisolatie en het terugdringen van noise, vibration en harshness, (NVH).

Hyundai Grandeur

De Grandeur heeft standaard een dual-zone climate control, waarmee bestuurder en bijrijder de temperatuur afzonderlijk van elkaar kunnen instellen. Ook een elektrisch bedienbare achtergordijn, een regen en lichtsensor, xenon verlichting met hogedruk reinigingsinstallatie, 17" lichtmetalen velgen en Solar Control Glass horen tot de uitrusting. Daarnaast is de Grandeur voorzien van een groot aantal handige opbergsystemen, leeslampjes, en een elektrisch te ontgrendelen bagage- en brandstofklep. Optioneel is voor de prijs van € 995 een elektrisch bedienbaar schuif-/kanteldak leverbaar. Ook een systeem van Kenwood, waarin zowel audio-, navigatie- als incar-entertainment is geintegreerd, is optioneel leverbaar voor de prijs van € 3.100.

XLLease
XLLease