17 januari 2007
Hyundai Grandeur
Nieuws

Hyundai Grandeur

Dieselmotor voor Hyundai Grandeur

17 januari 2007 - Hyundai wil zich met de nieuwe Grandeur diesel nadrukkelijker in het E-segment laten gelden. De Hyundai Grandeur 2.2 CRDi VGT is bedoeld als alternatief voor de zakelijke rijder die meer luxe, ruimte en comfort verlangt, maar niet de hoofdprijs wil betalen.
Vandebron

De nieuwe dieselmotor in Hyundai's vlaggenschip levert 155 pk / 114 kW en een maximum koppel van 343 Nm over een toerengebied van 1.800 - 2.500 toeren per minuut. De motor is gekoppeld aan een automatische vijftraps transmissie waarmee desgewenst sequentieel kan worden geschakeld. De Hyundai Grandeur 2.2 CRDi VGT, die voorzien is van een roetfilter, bereikt in 11.4 seconden de snelheid van 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 202 km/u. Het gemiddeld gecombineerd verbruik bedraagt 7.9 liter op 100 kilometer. De brandstoftank heeft een inhoud van 75 liter.

Hyundai Grandeur

De Hyundai Grandeur is 4.895 mm lang, 1.865 mm breed en 1.490 mm hoog. Door deze afmetingen is de interieurruimte meer dan riant. De kofferbak meet 523 liter (VDA). De auto staat op 17-inch lichtmetalen velgen met 235/55 R17-banden.

Naast veiligheidssystemen als ABS met EBD en ESP is de Grandeur standaard uitgerust met actieve hoofdsteunen voor, acht airbags en gordelspanners met spankrachtbegrenzers. Verder zijn elektrische raambediening, cruise control, snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging en stoelverwarming voor de bestuurdersstoel en de stoel van de voorpassagier standaard. Sensoren in de achterbumper vergemakkelijken het manoeuvreren.

Hyundai Grandeur

De Hyundai Grandeur heeft verder standaard een dual-zone climate control, waarmee bestuurder en bijrijder de temperatuur afzonderlijk van elkaar kunnen instellen. Ook een regen- en lichtsensor, xenon verlichting met hogedruk reinigingsinstallatie, 17" lichtmetalen velgen, Solar Control Glass en een elektrisch bedienbaar achtergordijn horen tot de standaard uitrusting. Een elektrisch bedienbaar schuif-/kanteldak is optioneel voor de prijs van € 995 leverbaar.

XLLease