4 september 2008
Honda Insight
Nieuws

Honda Insight

Honda presenteert nieuwe hybride op Autosalon van Parijs

4 september 2008 - Honda onthult op de Autosalon van Parijs (4 t/m 19 oktober) een conceptversie van zijn nieuwste hybrideauto. Dit model krijgt de naam Insight. De geheel nieuwe hybride wordt – samen met de waterstofauto FCX Clarity en het conceptmodel van de sporthybride CR-Z – gepresenteerd in de expohallen aan de Porte de Versailles.

Honda heeft zijn nieuwste hybrideauto een toepasselijke naam gegeven, want met de Insight – Engels voor visie, inzicht – krijgt men in meerdere opzichten een uniek kijkje in de wereld van huidige en toekomstige hybrides. De aanwezigheid in Parijs van de Insight, de waterstofauto FCX Clarity en het conceptmodel van de sporthybride CR-Z bewijst dat Honda nog steeds een prominente rol speelt in de ontwikkeling van steeds schonere aandrijflijnen.

Honda Insight

Honda heeft hybrideauto's altijd beschouwd als een brug naar een toekomst waarin waterstof een prominente plaats inneemt en waarvan de vele voordelen inmiddels zijn aangetoond door de FCX Clarity. De Insight heeft duidelijke uiterlijke overeenkomsten met de FCX Clarity, het eerste productiemodel brandstofcelauto ter wereld, die door zijn aerodynamische vormen optimaal rendement haalt uit de vernuftige aandrijving.

Al in 1999 kwam Honda met de Insight. "Deze auto was een pionier in hybridetechniek in Europa en staat symbool voor Honda's innovatieve ontwikkelingen op het gebied van milieu", zegt Takeo Fukui, president en CEO van Honda Motor Co. "Deze nieuwe Insight zal óók pionierswerk gaan verrichten door een betaalbare hybride te zijn voor een groeiend aantal consumenten".

De Insight komt er als vijfdeurs hatchback met plaats voor vijf inzittenden en is gebouwd op een nieuw platform. De ontwerpers hebben de controle-unit en de accu onder de vloer van de bagageruimte geplaatst; daarmee heeft de Insight een laag zwaartepunt en biedt de auto de praktische voordelen van een conventioneel aangedreven hatchback.

Honda Insight

Net als de Civic Hybrid wordt de Insight geproduceerd in de fabriek in Suzuka, Japan. Deze is onlangs uitgebreid met een productielijn voor hybridemotoren. De Insight verschijnt in de eerste helft van 2009 op de markt. Dankzij zijn scherpe prijs krijgt een heel nieuwe generatie consumenten de gelegenheid kennis te maken met hybridetechnologie.