2 november 2009
Honda Insight
Nieuws

Honda Insight

Honda Insight is Auto van het Jaar in Japan

2 november 2009 - De Japan Automotive Hall of Fame heeft de Honda Insight uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2009-2010. Voor de Honda Insight is deze prestigieuze verkiezing een bevestiging dat de hybridetechniek op dit moment dé oplossing is in de zoektocht naar duurzame en betaalbare vormen van mobiliteit. De gunstige prijsstelling was voor de deskundige jury van de Japan Automotive Hall of Fame dan ook een belangrijk criterium om de Honda Insight te onderscheiden met de titel Auto van het Jaar.

Als non-profitorganisatie werd de Japan Automotive Hall of Fame ruim negen jaar geleden in Tokyo opgericht om ontwikkelingen in de Japanse auto-industrie te stimuleren. Een select gezelschap van mensen die in dit opzicht een grote rol hebben gespeeld, trad sindsdien toe tot de Hall of Fame. Zo werd Soichiro Honda, de in 1991 overleden oprichter van Honda, in 2001 postuum opgenomen in deze eregalerij. Elk jaar kent de Japan Automotive Hall of Fame de titel Auto van het Jaar toe, een onderscheiding die Honda eerder in de wacht sleepte met onder meer de Jazz, de Civic en de Accord.

Honda Insight

De Honda Insight onderscheidt zich met een opvallend laag brandstofverbruik van 1 op 22,7 (4,4 l/100 km), met een zeer gunstige CO2-uitstoot van 101 g/km. Ondanks zijn voordelige prijs is ook de standaarduitrusting van de Insight van hoog niveau. Automatische airconditioning is standaard, evenals elektrisch bedienbare zijruiten, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, stabiliteitscontrole (VSA) en een in hoogte en lengte verstelbaar stuurwiel.