2 september 2011
Honda Insight
Nieuws

Honda Insight

Facelift voor Honda Insight

2 september 2011 - Honda presenteert op de internationale autotentoonstelling van Frankfurt (IAA) de vernieuwde Insight. Door betere aerodynamica en technische aanpassingen bedraagt de CO2-uitstoot van de Honda Insight nu 96 g/km, de laagste van alle huidige Honda-modellen.

Honda heeft de CO2-uitstoot, en daarmee samenhangend het brandstofverbruik, van de Insight verder verlaagd door de inwendige wrijving van de motor te reduceren. De standaard continu variabele transmissie (CVT) is geoptimaliseerd. Verder verbeterden de Honda-technici de airconditioning en voorzagen die van een nieuw koude-opslagsysteem. Dit alles draagt ook bij aan de reductie van het brandstofverbruik.

Honda Insight

De nieuwe Honda Insight is te herkennen aan het opgefriste design, waarvan vooral de nieuwe grille in het oog springt. Door de slankere achterspoiler, aanpassingen aan de afwerking van de achterklep en de montage van een compactere ruitenwissermotor is het oppervlak van de achterruit groter dan voorheen. Daardoor is het zicht naar achteren verbeterd.

Honda heeft ook de motor en de wielophanging aangepast. Het resultaat is meer comfort en een hogere stabiliteit. De afwerking van het interieur is op een hoger kwaliteitsniveau gebracht.