26 maart 2009
Honda Insight
Nieuws

Honda Insight

Honda Insight nu in de showroom

26 maart 2009 - De nieuwe Honda Insight, de hybride voor iedereen, staat vanaf 4 april in de showroom bij alle Honda autodealers. Met prijzen vanaf 19.950 euro is de Honda Insight de goedkoopste hybrideauto op de Nederlandse markt. Dankzij het lage verbruik van 1 op 22,7 (4,4 l/100 km, en de zeer lage CO2 uitstoot van 101 g/km) houdt het voordeel niet op bij de prijs, want ook de motorrijtuigenbelasting en de bijtelling bij zakelijk gebruik zijn voor de Insight een stuk lager.

Om de meerwaarde van de hybridetechniek van het IMA-systeem extra te stimuleren, beschikt de Honda Insight over de eco assistent: het eerste systeem ter wereld dat drie functies combineert om bestuurders zuiniger te laten rijden in het dagelijkse verkeer. De ECON-functie stuurt de motor, de transmissie en andere delen van de aandrijflijnen om een zuinige rijstijl te ondersteunen, de coachingfunctie maakt bestuurders bewust van de invloed van hun rijstijl op het brandstofverbruik door signalen (verschillende achtergrondkleuren) te geven op het scherm van de snelheidsmeter en een scorefunctie vertelt bestuurders na de rit hoe ze 'gepresteerd' hebben. Zo maakt de eco assistent zuinig rijden leuk en gemakkelijk

Honda Insight

Honda heeft een belangrijke positie in de auto-industrie in de ontwikkeling van schonere en zuinigere motoren, zoals al te zien was aan de originele Honda Insight Hybrid uit 1999. Honda zet de komende jaren in op een verkoop meer dan 500.000 hybridevoertuigen per jaar. Na de introductie van de nieuwe Honda Insight Hybrid volgen nog een nieuw model gebaseerd op de CRZ-concept en een hybrideversie van de Honda Jazz. Honda verwacht dit jaar 8.000 hybrides te verkopen in Nederland.

Honda Insight

De basisuitvoering van de Honda Insight is voorzien van automatische airconditioning, elektrisch bedienbare zijruiten, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, stabiliteitscontrole (VSA) en een in hoogte en lengte verstelbaar stuurwiel. De Comfort (20.950 euro) is standaard uitgerust met lichtmetalen 15-inchwielen en een radio/cd-speler met MP3-ondersteuning. Het topmodel Elegance kost 22.600 euro en is uitgerust met lichtmetalen 16-inchwielen en nog een aantal comfortverhogende extra's.

Honda Insight