22 mei 2008
Honda Insight
Nieuws

Honda Insight

Honda kondigt nieuwe hybrides aan

22 mei 2008 - Honda komt met een betaalbare hybrideauto die voor de hele wereld bedoeld is. Daarmee zouden meer mensen toegang krijgen tot milieuvriendelijke techniek en dragen ze bij aan lagere emissies. De verkoop van deze vijfdeurs hatchback gaat in het voorjaar van 2009 van start.

Honda denkt jaarlijks wereldwijd 200.000 exemplaren van deze nieuwe hybride te verkopen. Daarbij zal Honda ook een CR-Z Hybrid, de Civic Hybrid en ten slotte een Jazz Hybrid aanbieden. De vier modellen samen zijn goed voor een jaarlijkse afzet van ongeveer 500.000 auto's.

Honda Insight

De nieuwe hybrideauto wordt een compacte vijfpersoons vijfdeurs hatchback. Het ontwerp volgt in grote lijnen het design van Honda's waterstofauto FCX Clarity (zie foto). Een nieuwe elektronische besturingseenheid en een aanzienlijk lichtere en compactere accu drukken de productiekosten. De verbrandingsmotor is eveneens compact en wordt gebouwd in de fabriek in Suzuka, die speciaal daarvoor een modernisering ondergaat. In het volledig nieuwe platform zijn de hybride-aanstuurmodule en de accu onder de kofferruimte ondergebracht. Nieuwe technologie, zoals een speciale 'spaarassistent', helpen de bestuurder zijn ultrazuinige auto optimaal te gebruiken.

Ook in de productie van auto's is CO2-reductie mogelijk. De nieuwe Honda-fabriek in Yorii (Japan) is voorzien van de nieuwste besturingssystemen om stroomverbruik te minimaliseren en door energie tijdens de productie terug te winnen, heeft de nieuwe fabriek 30 procent minder energie per gebouwde auto nodig dan de bestaande productielocatie in Sayama.