26 februari 2009
Honda Insight
Nieuws

Honda Insight

Honda Insight vanaf 19.950 euro

26 februari 2009 - De Honda Insight is leverbaar vanaf 19.950 euro. Daarmee is het met afstand de voordeligste hybrideauto op de Nederlandse markt. Dankzij het lage verbruik van 1 op 22,7 (4,4 l/100 km, CO2 101 g/km) houdt het voordeel niet op bij de prijs, want ook de motorrijtuigenbelasting en de bijtelling bij zakelijk gebruik zijn voor de Insight een stuk lager.

Met een prijs van 19.950 euro is de Honda Insight ongeveer 5.000 euro goedkoper dan de Civic Hybrid en de Toyota Prius, de enige andere hybrideauto's van dit formaat. De Insight is niet alleen bedoeld voor techniekliefhebbers of milieubewuste autokopers, maar is een goed alternatief voor conventioneel aangedreven auto's in zijn klasse.

Honda Insight

Een gunstig geprijsd alternatief bovendien, want dankzij het lage verbruik betalen Insight-rijders slechts een kwart van het reguliere tarief van de motorrijtuigenbelasting. Wie de Insight zakelijk rijdt, heeft de laagste fiscale bijtelling van 14 procent.

Begin april staat de Honda Insight bij de Nederlandse dealers. Op 3 maart aanstaande beleeft deze innovatieve hybride Honda zijn Europese première op de Autosalon van Genève.

De basisuitvoering van de Honda Insight is voorzien van automatische airconditioning, elektrisch bedienbare zijruiten, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, stabiliteitscontrole (VSA) en een in hoogte en lengte verstelbaar stuurwiel.

De Comfort (20.950 euro) is standaard uitgerust met lichtmetalen 15-inchwielen en een radio/cd-speler met MP3-ondersteuning. Het topmodel Elegance kost 22.600 euro en is uitgerust met lichtmetalen 16-inchwielen en nog een aantal comfortverhogende extra's.