12 februari 2009
Honda Insight

Honda Insight

ASIMO onthult Honda Insight in Geneve

Autozine
12 februari 2009 | ASIMO, Honda's robot met menselijke trekjes, stelt op de Autosalon van Genève de Honda Insight voor aan het Europese publiek. Honda neemt ook het conceptmodel van de sporthybride CR-Z en de waterstofauto FCX Clarity mee naar de Geneefse Palexpo-hallen. Op de Zwitserse autobeurs maakt Honda de verkoopprijzen bekend van de Insight, die op 4 april in de Nederlandse showrooms staat.
Nieuwe vloermatten voor de Insight?
Dat kan! Vanaf € 38,-
Just Carpets.nl

 

De geheel nieuwe en aerodynamisch vormgegeven hybrideauto Honda Insight heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 4,4 liter per 100 kilometer met een CO2-uitstoot van 101 gram per kilometer.

Honda Insight

In de Insight ondersteunt een compacte elektromotor van 14 pk de 1.3 i-VTEC-benzinemotor van 88 pk bij onder meer acceleraties. Tijdens het remmen en bij snelheidsvermindering doet de elektromotor dienst als dynamo. De Honda Insight is een volwaardige gezinsauto, die plaats biedt aan vijf personen en hun bagage. Hij is voorzien van een royale bagageruimte met een inhoud van 408 liter. Als de achterbankleuning is neergeklapt ontstaat er een 1.017 liter grote kofferruimte.

Een snelheidsmeter met wisselende achtergrondkleur maakt deel uit van de coachingfunctie die de bestuurder motiveert om brandstof te besparen. De scorefunctie biedt over een langere periode feedback over de rijtechniek van de bestuurder door middel van een grafisch weergegeven plantje. Dit plantje groeit met de tijd als de bestuurder zichzelf een vloeiende rijstijl aanleert die de brandstofefficiëntie vergroot. De aantrekkelijke scorefunctiedisplay maakt het eenvoudig en leuk om zuinig te (leren) rijden.

Gastheer op de Honda-stand in Genève is de meest menselijke robot ter wereld, ASIMO. Hij kan lopen, rennen en traplopen. Ook voert hij opdrachten uit, zoals het aanreiken van een dienblad met drankjes. ASIMO weet zelfs in te schatten welke kant een persoon op loopt en zorgt er dan voor dat hij deze persoon niet in de weg staat. In Genève laat de robot van Honda het publiek kennismaken met de veelzijdigheid van de Honda Insight. Dat doet ASIMO overigens met de hulp van een menselijke gastheer.

Honda Insight

Ook het conceptmodel van de sporthybride CR-Z is van de partij in Genève. De 2+2-zitter vormt, zodra de verkoop start, een niche binnen de hybride-markt. Behalve de CR-Z staat ook de Honda FCX Clarity op de Honda-stand tijdens de Autosalon van Genève. Nu al rijden in Amerika en Japan exemplaren rond van dit eerste productiemodel brandstofcelauto ter wereld. Onder anderen Hollywood-actrice Jamie Lee Curtis heeft er een op haar oprit staan.

KwikFit
Vernieuwde Honda Insight nu bij dealerVernieuwde Honda Insight nu bij dealer
23 maart 2012
Facelift voor Honda InsightFacelift voor Honda Insight
2 september 2011
Honda Insight is Auto van het Jaar JapanHonda Insight is Auto van het Jaar Japan
2 november 2009
5 sterren voor Honda Insight op EuroNCAP5 sterren voor Honda Insight op EuroNCAP
26 augustus 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum