15 oktober 2019
Honda e
Nieuws

Honda e

Honda e kost 34.500 euro

15 oktober 2019 - Na enthousiaste ontvangst bij de bezoekers van de Autosalons van Genève en Frankfurt, is Honda's eerste volledig elektrische wagen ook eindelijk in ons land te koop. De Honda e is volledig ontworpen om elektrisch te rijden. Met het levendige en wendbare aandrijfsysteem duurt het slechts 8 seconden om van 0 naar 100 km/u te accelereren en de draaicirkel van 8,6 meter maakt het een echte stadsauto.

De Honda e bevat naast de neo-retro-look ook de nieuwste technologieën. Camera's die de zijspiegels vervangen, een volledig digitaal dashboard dat zich uitstrekt tot aan de passagiersstoel, Personal Assistant "OK Honda", Honda Parking Pilot en de mogelijkheid te rijden met één enkel pedaal (Single Pedal Control). Daarnaast is er ook de smartphone-applicatie om de auto te vergrendelen/ontgrendelen, het opladen te programmeren, de temperatuur in de wagen op voorhand in te stellen tijdens de koude winterdagen etc.

Honda e

Vanaf vandaag staat de Honda e-configurator online op Honda.nl. De Honda e kan bij geselecteerde dealers besteld worden voor € 34.500 (incl. BTW, excl. rijklaarkosten). De Advance-versie is verkrijgbaar voor €37.500 (incl. BTW, excl. rijklaarkosten).

De Honda e beschikt over een 35,5kWh batterij die 136 of 154pk en 315Nm aan koppel produceert. Het bereik is ongeveer 220 km. Met een snellader wordt de batterij tot 80% opgeladen in 30 minuten.

De pre-launch is tot nu toe al een groot succes. Meer dan 90% van het beschikbare volume voor het eerste jaar van verkoop is al door de Honda e dealers besteld. Honda Benelux probeert een groter productievolume te bemachtigen om aan de vraag te kunnen voldoen. De Honda e zal te bewonderen zijn op het Autosalon van Brussel 2020 en de eerste leveringen zullen medio volgend jaar plaatsvinden.