25 augustus 2010
Honda CR-Z

Honda CR-Z

Vijf EuroNCAP sterren voor Honda CR-Z

Autozine
25 augustus 2010 | Bij de recente Euro NCAP-crashtests heeft de Honda CR-Z de maximumscore van vijf sterren behaald. Daarmee treedt de CR-Z in de voetsporen van de Honda's Civic, Accord, Jazz en Insight, die eerder ook goed scoorden.

Op het gebied van passieve veiligheid genieten de inzittenden van de Honda CR-Z maximale bescherming van de robuuste ACE-veiligheidskooi. Deze constructie verdeelt de krachten die optreden bij een frontale aanrijding gelijkmatig over de voorzijde van de auto en voert ze af.

Honda CR-Z

Wat betreft de voetgangersveiligheid gooit de Honda CR-Z hoge ogen met onder meer ruitenwissers die bij een aanrijding met een voetganger gemakkelijk afbreken om het risico van verwonding te beperken. Ook is de CR-Z voorzien van energieabsorberende voorspatborden en motorkapscharnieren. Tussen de motorkap en de onderliggende motor bevindt zich een relatief grote ruimte. Die constructie voorkomt dat een geschepte voetganger in aanraking komt met de harde delen van de motor. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit soort voorzieningen de kans op letsel bij voetgangers in geval van een aanrijding aanzienlijk beperken.

Andere veiligheidsvoorzieningen waarmee de Honda CR-Z is uitgerust, zijn voor- en zijairbags voor de bestuurder en voorpassagier. Gordijnairbags voor en achter beschermen alle inzittenden. Driepuntsgordels met gordelspanners zijn eveneens standaard voor alle zitplaatsen. Voorin zijn de veiligheidsgordels ook voorzien van een spankrachtbegrenzer. De actieve hoofdsteunen van de voorstoelen reduceren bovendien de kans op een whiplash in het geval van een aanrijding van achteren.

Honda CR-Z

De veiligheid in de Honda CR-Z wordt ook gewaarborgd door onder meer de aanwezigheid van systemen als Vehicle Stability Assist (VSA), dat de bestuurder helpt om in kritische situaties de controle over zijn voertuig te bewaren. Ook is de CR-Z standaard uitgerust met een krachtig remsysteem met geventileerde remschijven voor en massieve remschijven achter, gecombineerd met ABS, EBD en Brake Assist (BA).

Wittebrug
Vernieuwde Honda CR-Z nu bij de dealerVernieuwde Honda CR-Z nu bij de dealer
25 maart 2013
Honda CR-Z is Auto van het Jaar in JapanHonda CR-Z is Auto van het Jaar in Japan
10 november 2010
Honda CR-Z vanaf 29 mei bij de dealerHonda CR-Z vanaf 29 mei bij de dealer
5 mei 2010
Honda zoekt sterren voor roadmovieHonda zoekt sterren voor roadmovie
11 februari 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum