5 mei 2010
Honda CR-Z

Honda CR-Z

Honda CR-Z vanaf 29 mei bij de dealer

Autozine
5 mei 2010 | De Honda CR-Z staat vanaf 29 mei bij de Nederlandse Honda-dealers. De sportieve hybrideauto met het opvallende design, aansprekende prestaties en een laag verbruik kost 24.990 euro. Hij valt bovendien in het gunstige bijtellingstarief van 20 procent.
AutoCoach

De CR-Z is een nieuwe, sportieve en aerodynamische 2+2 coupé. Hij combineert de voordelen van schone en zuinige hybrideaandrijving met de rijeigenschappen van een sportauto in de geest van de Honda CR-X. Om de sportieve ambities waar te maken, staat de auto op een onderstel met een grote spoorbreedte en een korte wielbasis, wat bijdraagt aan het dynamische rijgedrag. Het is bovendien 's werelds eerste hybrideauto met een handmatig te bedienen zesversnellingsbak.

Honda CR-Z

Een ander belangrijk aspect van het rijplezier in de CR-Z is het 3-Mode Drive System. De bestuurder kan daarmee kiezen uit drie rijmodi, die van elkaar verschillen in de respons van het gaspedaal en de besturing, de timing van het start-stopsysteem, de werking van de airco en de hoeveelheid assistentie van de elektromotor.

Net als in de Honda Insight geeft ook de CR-Z met zijn snelheidsmeter aan of de bestuurder economisch rijdt. De Eco Assist-functie laat de verlichting van de snelheidsmeter dan van blauw naar groen kleuren. Wat echter uniek is voor de CR-Z, is dat de verlichting rood wordt in de Sport-modus.

De Honda CR-Z is voorzien van een 1,5-liter i-VTEC viercilindermotor. Het karakter van deze motor wordt versterkt door de elektromotor, die 78 Nm en 10 kW (14 pk) levert, voornamelijk in het lage- en middentoerengebied. Hierdoor is het soepele karakter van de CR-Z-motor vergelijkbaar met dat van een turbomotor.

Honda CR-Z

Het gecombineerde vermogen van de twee krachtbronnen bedraagt 91 kW (124 pk) en het maximumkoppel is 174 Nm. De sprint naar de 100 km/uur kost hierdoor 9,9 seconden en de topsnelheid is 200 km/uur. Het gemiddelde verbruik bedraagt 5,0 l/100 km en de CO2-emissie 118 g/km. Daardoor komt de CR-Z bij zakelijk gebruik in aanmerking voor het gunstigere bijtellingstarief van 20 procent.

Wittebrug
Vernieuwde Honda CR-Z nu bij de dealerVernieuwde Honda CR-Z nu bij de dealer
25 maart 2013
Honda CR-Z is Auto van het Jaar in JapanHonda CR-Z is Auto van het Jaar in Japan
10 november 2010
Vijf EuroNCAP sterren voor Honda CR-ZVijf EuroNCAP sterren voor Honda CR-Z
25 augustus 2010
Honda zoekt sterren voor roadmovieHonda zoekt sterren voor roadmovie
11 februari 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum