25 maart 2013
Honda CR-Z

Honda CR-Z

Vernieuwde Honda CR-Z nu bij de dealer

Autozine
25 maart 2013 | De vernieuwde Honda CR-Z, gepresenteerd op de autosalon in Parijs, is nu ook in Nederland leverbaar. Terwijl subtiele veranderingen aan het interieur en exterieur het karakter van de sportcoupé benadrukken bevinden de belangrijkste vernieuwingen zich onder de motorkap.

De vernieuwde CR-Z heeft een vermogen dat met 10% is toegenomen naar 137 pk. Het koppel is met 9% toegenomen naar 190 Nm. De vorige CR-Z had 9,9 seconden nodig om te accelereren van 0 naar 100 kilometer per uur. De vernieuwde CR-Z met een krachtigere motor doet hier 9.0 seconden over.

Honda CR-Z

De vernieuwde Honda CR-Z is één van de  eerste hybrides die uitgerust is met een lithium-ion batterijpakket. Een lithium-ion batterijpakket kan sneller meer elektriciteit leveren aan de elektromotor. Dit heeft geleid tot de introductie van de Sport Plus knop.

Als de Sport Plus knop is ingeschakeld, komt maximaal elektrische energie vrij als  het gaspedaal wordt ingedrukt. Het systeem werkt in alle drie de standen, Eco, Normaal en Sport, en in de 2e t/m de 6e versnelling, bij snelheden boven de 30 km/u. Na het indrukken van de Sport Plus knop geeft de motor 5 seconden lang een extra acceleratieboost.

De uitrusting van de CR-Z is ook verbeterd. Alle uitvoeringen zijn uitgerust met een nieuw design voorbumper en diffuser. De Sport uitvoering is nu standaard uitgerust met cruise control, elektrisch inklapbare spiegels, een verlichtingsensor en een regensensor.

De GT uitvoering is standaard uitgerust met 17 inch lichtmetalen velgen, een premium audio-systeem met 360 Watt subwoofer en een zwart rood interieur in een combinatie stof-leder. Optioneel op de GT uitvoering is zwarte lederen bekleding in combinatie met een panoramisch dak.

Ondanks de betere prestaties behoudt de CR-Z een A-energielabel en een bijtellingtarief van 20%. De vernieuwde CR-Z is leverbaar vanaf €24.990.

IkWilVanMijnAutoAf
Honda CR-Z is Auto van het Jaar in JapanHonda CR-Z is Auto van het Jaar in Japan
10 november 2010
Vijf EuroNCAP sterren voor Honda CR-ZVijf EuroNCAP sterren voor Honda CR-Z
25 augustus 2010
Honda CR-Z vanaf 29 mei bij de dealerHonda CR-Z vanaf 29 mei bij de dealer
5 mei 2010
Honda zoekt sterren voor roadmovieHonda zoekt sterren voor roadmovie
11 februari 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum