11 februari 2010
Honda CR-Z

Honda CR-Z

Honda zoekt sterren voor roadmovie met CR-Z

Autozine
11 februari 2010 | Honda lanceert Live Every Litre, een project waarbij mensen uit heel Europa kans maken op een hoofdrol in een roadmovie met de splinternieuwe Honda CR-Z. Deze sportieve hybride is te koop vanaf de tweede helft van 2010.
 

In de aanloop naar de introductie van de nieuwe CR-Z start Honda een online zoektocht naar de cast voor een bijzondere film. Deze wordt geregisseerd door de Zwitserse documentairemaker Claudio Von Planta. Hij volgt de hoofdrolspelers tijdens reizen die ze altijd al hebben willen maken; achter het stuur van de nieuwe CR-Z. Het resultaat is een film met verhalen van een gevarieerde groep mensen uit heel Europa.

Honda CR-Z

Potentiële filmsterren die graag willen meedoen aan dit vernieuwende project surfen naar LiveEveryLitre.com. Via deze website kunnen ze opgeven wat voor reis, uitdaging of route ze voor ogen hebben met de CR-Z. Bezoekers kunnen vervolgens stemmen welke verhalen ze het liefst in de film zouden willen zien. Om ervoor te zorgen dat ze genoeg steun krijgen, kunnen deelnemers online 'campagne voeren' via diverse social media. Van de Live Every Litre-site kunnen ze widgets downloaden om hun reis te promoten onder vrienden, familie, collega's en de rest van de online community.

Claudio Von Planta beslist uiteindelijk samen met een onafhankelijke jury van bloggers uit heel Europa welke van de favoriete deelnemers uiteindelijk de cast vormen.