15 oktober 2007
Honda CR-Z

Honda CR-Z

Honda toont CR-Z en PUYO in Tokyo

Autozine
15 oktober 2007 | Mobiliteit brengt plezier. Dat is de belangrijkste boodschap die Honda tijdens de 40e editie van de Tokyo Motor Show onder de aandacht van het publiek brengt. Nieuwe milieuvriendelijke technologieen en bijzondere concept cars als de Honda CR-Z en Honda PUYO laten op overtuigende wijze zien dat onbezorgd rijplezier en duurzame mobiliteit ook in de toekomst kunnen samengaan. Ook in de compleet nieuwe Honda Fit, die in Tokyo zijn premiere beleeft, staan plezier en duurzaamheid centraal. De nieuwe Fit vormt de basis voor de nieuwe Jazz die eind 2008 in Europa op de markt komt.

Vanaf 27 oktober tot en met 11 november toont Honda achttien modellen. Een belangrijke wereldprimeur is de compleet nieuwe Honda Fit, die vanaf eind oktober in Japan op de markt komt. De nieuwe Fit vormt de basis voor de nieuwe Honda Jazz, die vanaf eind 2008 op de Europese markt zal verschijnen.

Honda CR-Z

Ook geheel nieuw is de Honda Inspire die in Tokyo voor het eerst aan het publiek wordt voorgesteld. Deze nieuwe sedan is uitgerust met het VCM-systeem (Variabel Cilinder Management) en is bestemd voor de Japanse thuismarkt.

Onder de noemer "Next Energy" toont Honda de laatste ontwikkelingen op het gebied van nieuwe energiebronnen, waaronder een technologie om bio-ethanol te winnen uit rijststro. Ook toont Honda een nieuwe generatie uiterst platte zonnepanelen, die kort na de Tokyo Motor Show in Japan op de markt komen. Ook deze technologie kan in de toekomst een bijdrage leveren aan een duurzamere vorm van mobiliteit.

Honda CR-Z

Een even futuristische als dynamische vormgeving en een hybride aandrijflijn maken de Honda CR-Z ofwel Compact Renaissance Zero tot een realistisch concept voor een nieuwe generatie compacte sportauto's. Een design dat met een krachtig vormgegeven grille en aan weerszijden geplaatste luchtopeningen op zijn beurt een duidelijke indicatie geeft van het dynamische potentieel. De scherpgesneden koplampen zijn net als de driehoekige achterlichtunits uitgerust met moderne led-techniek en bieden daarmee een optimale lichtsterkte en een even elegante als eigentijdse uitstraling. Andere opvallende designdetails zijn de smalle buitenspiegels en de lichtmetalen 19-inchwielen waarachter een krachtig Brembo-remsysteem schuilt.

De Honda PUYO vertegenwoordigt een nieuw mobiliteitsconcept waarin eigenschappen als milieuvriendelijkheid, veiligheid en rijplezier samen zouden komen. Voor de aandrijving beschikt de PUYO over een brandstofcel waarin Honda efficiency heeft weten te combineren met compacte afmetingen. Door toepassing van vier bestuurbare wielen is manoeuvreren en parkeren met de PUYO kinderspel.

Honda CR-Z
Wittebrug

De term PUYO is dan een Japanse uitdrukking die refereert aan het gevoel van het aanraken van de Soft Box-carrosserie. Deze is afgewerkt met een flexibele gel die van binnenuit kan worden verlicht met verschillende kleuren om de gemoedstoestand van het voertuig weer te geven. Het zachte materiaal draagt bovendien bij aan een optimale veiligheid voor voetgangers en andere kwetsbare weggebruikers.

De Honda PUYO combineert zijn hoge aaibaarheidsfactor met een enorm glasoppervlak en vleugeldeuren die toegang geven tot een fris en ruimtelijk interieur. Bij het instappen valt direct op dat de ontwerpers optimaal hebben gebruikgemaakt van de beschikbare ruimte. Ook voor de afwerking van het interieur zijn overwegend elastische materialen toegepast, gecombineerd met een hypermodern instrumentarium. De verschillende instrumenten komen bij het starten van het voertuig tevoorschijn, waarna de PUYO zich met een joystick moeiteloos laat besturen.

Honda CR-Z
AutoCoach
Vernieuwde Honda CR-Z nu bij de dealerVernieuwde Honda CR-Z nu bij de dealer
25 maart 2013
Honda CR-Z is Auto van het Jaar in JapanHonda CR-Z is Auto van het Jaar in Japan
10 november 2010
Vijf EuroNCAP sterren voor Honda CR-ZVijf EuroNCAP sterren voor Honda CR-Z
25 augustus 2010
Honda CR-Z vanaf 29 mei bij de dealerHonda CR-Z vanaf 29 mei bij de dealer
5 mei 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum